Kjære Frode Kyvåg

Hvorfor er flagget vårt et problem i Norway Cup?

FARGERIKT: For oss kurdere som ikke har en selvstendig stat, men språk, flagg og kultur, betyr det mye å kunne få veive fritt med flagget vårt, skriver Farid Dino Omer. Bildet er fra flaggparaden under åpningen av Norway Cup i 2000. Foto: Dagbladet
FARGERIKT: For oss kurdere som ikke har en selvstendig stat, men språk, flagg og kultur, betyr det mye å kunne få veive fritt med flagget vårt, skriver Farid Dino Omer. Bildet er fra flaggparaden under åpningen av Norway Cup i 2000. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norway Cup er verdens største fotballturnering, og for mange unge fotballtalenter er det den første cupen de spiller i. Kanskje er det den eneste cupen de får lov til å spille i også. Det kommer lag fra hele verden for å sparke ball og snakke samme språket, nemlig fotballspråket.

Søndag skriver Aftenposten at flaggbruken er oppe til diskusjon, og at de har kontaktet UD ettersom Kurdistan ikke er en anerkjent stat.

Jeg husker hvor stolt jeg var da jeg som ung spiller løp rundt på gresset på Ekeberg og spilte for laget mitt Kurdistan FC.

Jeg husker godt at jeg ofret så mye mer da jeg så vennene mine som sto på sidelinjen og veivet med det kurdiske flagget.

For oss kurdere som ikke har en selvstendig stat, men som faktisk har et eget språk, eget flagg og egen kultur, så betyr det så mye å kunne få veive fritt med flagget vårt. Det finnes svært få land i verden der vi ikke kan veive med flagget vårt. Det er land der undertrykkelse står i fokus og demokrati er et fremmedord.

La nå ikke de gode minnene som jeg har av Norway Cup bli visket ut på grunn av politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer