Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kjære Gjert, beklager at jeg sviktet

Du inspirerte, men jeg sviktet. Neste gang skal det gå så mye bedre.

Meninger

Denne helgen løp jeg halvmaraton. En kombinasjon av ungdommelig overmot, giftig maskulinitet og en altfor stor dose Gjert og «Team Ingebrigtsen» de siste ukene hadde inspirert meg til å forsøke denne drakoniske øvelsen.

Misforstå meg rett, jeg er glad i å løpe, men 21,1 kilometer i Oslos gater er noe som svir. I låra, i leggene og i hodet. Særlig når man er bygd for mer kraftkrevende idretter blir lange distanser utfordrende.

Likevel kan jeg verken si at jeg angrer eller at jeg ikke kommer til å gjøre det igjen, så jeg skal ikke bli for selvmedlidende heller. Men vondt var det.

Det vondeste er likevel ikke smertene i lår og legger. Det er tanken på alt jeg gjorde galt. Alle nybegynnerfeilene som kostet dyrebare minutter i kampen for en best mulig tid.

Det tok nemlig ikke lange tiden i løypa før mantraet «løpe for å fullføre» ble erstattet av «løpe for å kunne dele bilde med tiden nede i hjørnet i sosiale medier». Nå har etterpåklokskapen fulgt meg siden lørdag.

Min største feil var også min første, og ble gjort allerede på vei ut av startblokka. Jeg hadde meldt meg på i en alt for treig pulje for mitt høye tempo. Trodde jeg da.

Noen av oss er rett og slett genetisk anlagt for å ikke kunne ligge bak i et felt. Finnes det krefter og plass, så skal man fram. Selv om det er langt igjen.

Når målet er 21,1 kilometer unna, er ikke det noe som lønner seg. Etter nesten ti kilometer med sikksakk, stress og styr, sa det nesten stopp. En plass langs Frognerstranda sto veggen klar.

Verst av alt, dette var jeg jo advart mot. Av min bror, som har løpt halvmaraton før meg og hadde ett råd, men også av min mentor Gjert Ingebrigtsen.

Gang på gang har han gitt klar beskjed direkte til meg gjennom TV-ruta om å ta det rolig, ligge bak og spare krefter til slutten. Ikke misbruke krefter på tøys.

Så kjære Gjert. Du inspirerte, men jeg lyttet ikke. Jeg beklager. Neste gang skal det gå så mye bedre. Da skal jeg være på jobb.

  • «På kornet» er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.