Kjære Kåre Valebrokk

Hvordan står det til? Er du fortsatt på juleferie? Jeg spør, fordi du skriver i store annonser, utformet som brev til seerne, at TV2 har tenkt å «ta» helga.

«Vi starter i slutten av januar,» leser jeg, men hva i all verden er det dere somler med? Hvorfor startet dere ikke i forrige uke?

I dag skriver vi 14. januar, og for meg ser det ut som om helga allerede er «tatt» - av NRK1.

Du har glimt i øyet, leser jeg i annonsene dine, men hva hjelper det, hvis du ikke har noen å godblunke til?

Lørdag med Dan

I går kveld feide Dan Børge Akerø igjen inn i norske hus og hytter, og kapret de fleste tilgjengelige seere.

«Den store klassefesten» var fjorårets mest sette programserie. Sesongåpningen sto til «meget godt», som det het da gjestene Anne Marie Ottersen og Øystein Olaf Sunde gikk på skolen.

Vi fikk vite at Sunde tegnet slaget ved Hafrsfjord da han skulle skrive norsk stil, og at Ottersen leste dikt med slik innlevelse at en beveget lærer utbrøt: Anne Marie, du har et praktfullt organ! Ifølge en medelev hadde hun også store pupper, og gutta lå langflate.

Det ble mye humør og mye humor - et koselig program for mor og far og nesten alle ungene, stødig ledet av Akerø, som virkelig behersker denne programformen.

Jeg håper du så programmet, Valebrokk. For å konkurrere med gode, gamle Dan hadde dere trengt et forsprang. Nå starter dere med handikap.

Billigsalg

Det er forresten ikke bare på lørdagene du har trøbbel. Fredrik Skavlan er i gang igjen etter jule- og nyttårsfeiring. På onsdag slo over 600000 på fjernsynet for å se Bård og Haralds «Åpen post». Dagsrevyen vinner konkurransen med TV2-nyhetene.

Vanene for vinteren og våren er i ferd med å feste seg, mens TV2 byr oss et kjedelig januarsalg av et sendeskjema.

Hvorfor er det så mange dårlige programmer på kanalen din for tida? Er det fordi seerne har tomme lommebøker etter jul? Vil ikke annonsørene gi deg mer penger, før forbrukerne har fått utbetalt januarlønna?

Selv har du nettopp fått 100000 i lønnsøkning og 100000 i bonus, men seerne dine er sulteftret.

Du har bedt alle i TV2 «gjøre så godt de kan», skriver du mot slutten av brevet. Mange er flinke TV-folk og kanskje lykkes de, men du gjør det ikke lett for dem.

Kampen er i gang, Valebrokk, men laget ditt er fortsatt i garderoben.

Med vennlig hilsen