Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kjære Knut Arild Hareide. Kan du hjelpe meg?

Jeg vil så veldig gjerne bestille reisen hjem til mors 70-årslag i sommer.

DENGANG DA: Toget til Bergen fra Oslo passerer steinbrua vest for Finse, en gang på 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix
DENGANG DA: Toget til Bergen fra Oslo passerer steinbrua vest for Finse, en gang på 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Hei Knut Arild, du kjenner ikke meg, men jeg har alltid hatt stor respekt for deg som politiker. Nå som du er samferdselsminister håper jeg at du kan hjelpe meg.

Helge Skivenes, stamreisende på Bergensbanen
Helge Skivenes, stamreisende på Bergensbanen Vis mer

For et snaut år siden henvendte jeg meg nemlig til daværende NSB med ni ønsker som ville gjøre livet litt lettere for oss som er glad i å reise med tog av miljøhensyn. Ett av ønskene var å gjøre det mulig å bestille togreise mer enn bare tre måneder frem i tid.

Jeg fikk svar fra konserndirektør Arne Fosen som skrev: «Å kjøpe billetter tidligere enn tre måneder i forveien er du ikke den første som ber om. Dette er en løsning vi ser på, og som står høyt på prioriteringslista vår.»

Dette var i januar 2019. Siden da har NSB blitt til Vy og redesignet alt fra tog til uniformer og nettside. De har også klart å beholde retten til å kjøre Bergensbanen ved å love et litt bedre tilbud enn det de har maktet så langt.

Men Knut Arild, jeg kan fremdeles ikke bestille billetter mer enn tre måneder frem i tid. Det kan umulig kreve over ett år å endre de linjene med kode på nettsiden som skal til for å gjøre billettsalget litt mer kundevennlig.

Av den grunn klarer ikke jeg å komme frem til en annen slutning enn at konserndirektør Arne Fosen ikke mente det han sa. Enten det, eller så bryr han seg ikke. Bedre billettsalg kan umulig ha stått høyt på prioriteringslisten slik han hevdet i januar 2019. Om det hadde gjort det, hadde problemet vært fikset - hadde det ikke?

Så derfor henvender jeg meg nå til deg Knut Arild, du som er øverste ansvarlig for samferdsel her i landet. Tog er den eneste miljøvennlige massetransporten vi har som er allment tilgjengelig. Hvorfor er det fremdeles akseptabelt med kjipe vilkår for oss som aktivt ønsker å reise miljøvennlig?

Jeg vil så veldig gjerne bestille reisen hjem til mors 70-årslag i sommer. Men det får jeg enn så lenge ikke lov til.

Hele Norges coronakart