DEBATT

Kjære Lånekassen

Jeg er blitt trukket ut til tilfeldig bokontroll, i dette brevet skal jeg beskrive boforholdene med min tidligere samboer og eks-kjæreste nærmere for dere.

Kjære mamma, kjære pappa:  Jeg har nesten alt jeg trenger, men send mer penger. Foto:Scanpix
Kjære mamma, kjære pappa: Jeg har nesten alt jeg trenger, men send mer penger. Foto:Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ingenting underholder meg mer enn å kunne være passiv-agressiv, ironisk og sarkastisk i brev til det offentlige. Derfor er jeg euforisk lykkelig over at Lånekassen valgte nettopp meg ut til tilfeldig bokontroll.

Da kan jeg skrive ting som:  «Jeg er blitt trukket ut til tilfeldig bokontroll hos Lånekassen, og i dette brevet skal jeg forklare leieforholdet mitt for vårsemestret 2014. Gjeldende datoer er tiden mellom 16.01.14-15.06.2014. I og med at jeg ikke hadde samboerkontrakt med min tidligere samboer og eks-kjæreste, er jeg bedt om å beskrive boforholdene nærmere. Jeg ønsker med det å dele intime detaljer fra mitt kjærlighetsliv, da Lånekassen kan finne det mer sannsynlig at jeg fortsatt bodde hos foreldrene mine på Nordmøre, 452,6 kilometer unna Oslo og studiestedet mitt, enn at jeg bodde på den adressen jeg var registrert med hos Lånekassen.» 

Nå er jeg snart på tre sider. Det er kanskje litt for langt. Lurer på om jeg skal kutte ut setningen om «Naboene som bodde i C-blokka hadde soverom på andre siden av veggen fra soverommet vårt. De kan nok vitne om høylydt elskov på tider som er høyst usannsynlig for en som pendler mellom Nordmøre og Oslo for å studere.» Og «Dersom du spør "den ikke så gode"-naboen, så vil du kanskje heller få til svar at jeg var en pain in the ass, og at bikkja vår var bråkete. Men også han må nok vedgå at jeg var jævlig god til å bo i leiligheten jeg var folkeregistrert i.»  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.