DEBATT

Kjære Mamma

Jeg savner deg.

MOR OG DATTER: I dag er det ti år siden jeg fikk høre ordene som skulle lamme meg i mange år: «Janne er død», skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
MOR OG DATTER: I dag er det ti år siden jeg fikk høre ordene som skulle lamme meg i mange år: «Janne er død», skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det ti år siden jeg fikk høre ordene som skulle lamme meg i mange år: «Janne er død».

Jeg husker det som det var i går.

Hele livet hadde jeg ventet og forberedt meg. Jeg så for meg hvor jeg skulle være,hvordan det skulle bli. Jeg visste det ville skje,men da det skjedde var jeg totalt uforberedt. Hvordan kan man forberede seg på at det viktigste mennesket man har i livet, skal dø?

I mitt tilfelle var det bare slik det var. Jeg håpet alt skulle snu, som ved magi, men dessverre er det ikke slik det fungerer.

For du levde et liv som jeg egentlig ikke kan forstå. En hverdag fylt av ensomhet og et evig sug etter å døyve smerten. Den 26 oktober 2005, satt du ditt siste skudd med heroin. Tilbake satt jeg, lammet av en følelse av å ikke være noen verdens ting verdt.

Jeg skulle ønske jeg var alene om å oppleve dette, men det er jeg dessverre ikke. Hvert år dør 260 mennesker av overdose i Norge.260 menneskeliv preget av svik, sykdom, smerte og håpløshet.

På de ti årene som har gått siden du forsvant, mamma, har 2600 mennesker dødd en lignende død som deg i Norge.2600 mennesker. Like mange mennesker som de som døde i World trade center den 11.september 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer