Kjære Olav Thon!

Med strengere innvandringspolitikk enn i dag lurer jeg på: hvem skal jobbe på alle de flotte hotellene dine? Du støtter Frp også på grunn av eldrepolitikken, men hvor skal partiet få alle de varme hendene til helse, omsorg og eldre fra når innvandringen strupes?

Kritiserer eiendomsmogulen: «Som en enkel gutt fra Hallingdal, trodde jeg du var opptatt av å gi ungdom mulighet til å bygge framtida si ved at vi etterlater oss et bærekraftig livsmiljø. Men det er bare innvandringspolitikken du mener må være bærekraftig.», skriver kronikkforfatter Bente Bakke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kritiserer eiendomsmogulen: «Som en enkel gutt fra Hallingdal, trodde jeg du var opptatt av å gi ungdom mulighet til å bygge framtida si ved at vi etterlater oss et bærekraftig livsmiljø. Men det er bare innvandringspolitikken du mener må være bærekraftig.», skriver kronikkforfatter Bente Bakke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Debattinnlegg

Du stemmer Fremskrittspartiet fordi du vil at Høyre skal føre høyrepolitikk og fordi du vil ha «bærekraftig innvandringspolitikk».

Jeg har sittet på Stortinget for Høyre og var i mange år blant dine hemmelige beundrere. Det står respekt av hvordan du har bygget deg opp fra å stå med to tomme hender til å bli en av Norges rikeste menn. Dette har du klart uavhengig av om Arbeiderpartiet eller Høyre har sittet med makten.

Selv gikk jeg inn i Høyre på 70-tallet fordi det var et verdikonservativt parti hvor forvalteransvaret sto sterkt. Min siste periode på Stortinget (1985-89) var jeg miljøpolitisk talskvinne, og vi hadde mange sterke miljøforkjempere som Inger Lise Skarstein, Wenche Frogn Sellæg, Kaci Kullmann Five og Børge Brende. Også Kåre Willoch har vist seg som en forkjemper for miljøsaken.

Som en enkel gutt fra Hallingdal, trodde jeg du var opptatt av å gi ungdom mulighet til å bygge framtida si ved at vi etterlater oss et bærekraftig livsmiljø. Men det er bare innvandringspolitikken du mener må være bærekraftig. Å bruke ordet bærekraft i en slik sammenheng er «newspeak» på høyt nivå. Stygt er pent, og vrangt er rett.

Med en strengere innvandringspolitikk enn i dag lurer jeg på hvem du tenker skal jobbe på alle de flotte hotellene dine. Du støtter Frp også på grunn av eldrepolitikken, men hvor skal partiet få alle de varme hendene til helse, omsorg og eldre fra når innvandringen strupes? Penger kan utrette mye, men ikke kjøpe lykke, helse eller arbeidskraft som ikke finnes.

Jeg er så heldig å være bestemor, og bekymringen for mine barnebarns framtid og livsmiljø har ført meg over fra Høyre til Miljøpartiet De Grønne. Vi har reist valgkampens viktigste spørsmål. Vår avhengighet av olje og gass er verken økonomisk eller økologisk bærekraftig. De Grønne viser hvordan vi kan skape brua over til et fornybarsamfunn ved å trappe ned oljeutvinningen, stimulere til teknologisk utvikling, omstille industri og næringsliv, forbruke mindre og satse på livskvalitet og omsorg for medmennesker.

Dette valget dreier seg om lommeboka til dagens voksne befolkning eller livsmiljøet til barnebarna. Jeg velger barnebarna og ønsker alle et godt valg!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.