Siste reis: Familie og venner tar nå farvel med Odd Børretzen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Siste reis: Familie og venner tar nå farvel med Odd Børretzen. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

- Kjære pappa, takk for alt

Datterens siste farvel med Odd Børretzen.

(Dagbladet): Artist, forfatter og illustratør Odd Børretzen bisettes nå i Vestre gravlund nye kapell i Oslo.

Åse Kleveland leder den humanistiske seremonien, og har fortalt om Børretzens liv og virke. Nå er det datteren Katrine, som forteller om sin avdøde pappa.

- Selv om han var en offentlig person og kjendis, var han en far for oss, sa hun.

- Mange forbinder vår far med å være en morsom mann. Sånn var han ikke. I nødsfall en humorist, fortalte datteren.

Hun sa at hun bare husker de gode minnene, og fortalte om alle båtturene med faren, som alltid begynte med en taxitur, fordi det var så mye som skulle ha med om bord.

- Pappa skrev bøker, men han leste enda flere. Blant annet bøkene om Mummi-trollet, og han kalte opp oss i familien etter karakterene. Selv om vår pappa er død, vil han bli dypt savnet og tekstene vil leve lenge, sa hun.

Datteren gikk så bort til kisten.

- Kjære pappa, takk for alt. Du var en stor mann med et stort hjerte, sa hun.

Grete Faremo, Justis- og beredskapsminister var regjeringens representant i kapellet.

- Nå har Odd Børretzen seilt sin siste tur. Han var hele Norges visebestefar. Han var en folkelig og høyt respektert kunstner, og på vegne av Regjeringa vil jeg kondolere, sa Faremo.

Bisettelsen blir nå avsluttet med sangen «Paradise Bay», som Lars Martin Myhre skal framføre med Odd Børretzen i opptak. Sangen avsluttes med teksten «Jeg heiser mine slitne seil, jeg kaster loss og drar / Nå er jeg faktisk klar, min venn, sees vi igjen?».

Børretzen har alltid hatt en dragning mot havet, og han har vært i båt hver sommer i sekstifem år. Etter hans eget ønske skal asken bli spredt på havet, og det det vil ikke bli etablert noe gravsted. 

Stor mann: Du var en stor mann med et stort hjerte, sa Odd Børretzens datter Katrin under bisettelsen i dag.  Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
Stor mann: Du var en stor mann med et stort hjerte, sa Odd Børretzens datter Katrin under bisettelsen i dag. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer