DEBATT

Russetiden og coronaviruset

Kjære russ – et lite brev, mens du sitter hjemme

Det er russetid og du har gledet deg til denne våren. Og så blir den avlyst! Du må feire på en annen måte, du må feire digitalt!

RUSSEFEIRING: - Nå gjelder det å finne digitale løsninger til hvordan dere kan ha det kjekt, og samtidig følge myndighetenes råd, skriver innsenderen. Her er en russelue fra en tidligere feiring, hvor snoren til dusken er full av trofeer. NTB Scanpix
RUSSEFEIRING: - Nå gjelder det å finne digitale løsninger til hvordan dere kan ha det kjekt, og samtidig følge myndighetenes råd, skriver innsenderen. Her er en russelue fra en tidligere feiring, hvor snoren til dusken er full av trofeer. NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er russetid og du har gledet deg til denne våren. Du så fram til å rulle, til å treffe venner på fest og pub, til å synge russesanger, til å komme seint hjem, til å flørte, høre konserter og ta en øl og to, mens du og vennene dine danset tett i russebusser eller på konserter. Noen av dere startet planleggingen av kjøp og «styling» av russebussene allerede før videregående. Det krevde innsats, organisering og penger.

Noen har jobbet flere dager i uka etter skolen, for å få råd til russefeiringen. Noen har jobbet i hundrevis av timer med å pusse opp russebusser, og lagt ned mye penger i utformingen. Dere har hatt møter, mailer er sendt og kontrakter er inngått. Noen har satt i gang dugnader for å samle inn penger til fattige og barn med kreft. Andre skulle ha en litt mer rolig feiring, men gledet seg til å være med på felles arrangement.

Så avlyses festene framover. Kongeparken er avlyst og andre arrangementer knyttet til russefeiringen står også i fare. Til og med 17. mai diskuteres. Lærere, ansatte på skolen og foreldre/ foresatte skjønner at du er lei, trist og kanskje til og med litt sint fordi det går utover deg og dine venner. For mange er russeforberedelser byttet ut med skuffelse og bekymring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer