DEBATT

Kjære store, søta bror: Ta en pause nå, vær så snill

Kanskje dere først skal ta dere bedre av dem som allerede har kommet?

HALV STANG: Et svensk flagg vaier på halv stang utenfor IKEA i Västerås etter at en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble knivdrept av en for dem ukjent mann på kjøkkenavdelingen i varehuset. Gjerningsmannen, en asylsøker fra Eritrea, forklarte i retten at han drepte fordi han var sint på svensker etter at han ble nektet oppholdstillatelse. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
HALV STANG: Et svensk flagg vaier på halv stang utenfor IKEA i Västerås etter at en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble knivdrept av en for dem ukjent mann på kjøkkenavdelingen i varehuset. Gjerningsmannen, en asylsøker fra Eritrea, forklarte i retten at han drepte fordi han var sint på svensker etter at han ble nektet oppholdstillatelse. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ja, vi vet dere har vært en stormakt som på 1600-tallet kontrollerte store deler av Nord-Europa. Ingen annen nasjon med under 10 millioner innbyggere i denne verden har klart det kunststykket å produsere både biler og fly. Svensk stål er kjent over hele verden. Mobiltelefoner har dere solgt i millioner. Det er bare å bøye seg i støvet.

Men av og til er det grunn til å spørre om all denne storheten kanskje har gått dere til hodet. Siden 2000 har dere tatt imot 1,5 millioner flyktninger og migranter. Bare de to siste årene har dere tatt imot nærmere 200 tusen. Nå ønsker skånske sosialdemokrater igjen å åpne grensene for flyktninger, fordi Sverige skal være et «moralsk forbilde». Statsminister Stefan Löfven har kommet med uttalelser som peker i samme retning. Riksdagsmedlem for Miljøpartiet Magda Rasmusson krever at grensene skal åpnes før valget i 2018.

Er dere sikre på at det er noen god idé?

Kanskje dere først skal ta dere bedre av dem som allerede har kommet? Jada, vi vet at dere tror dere er blant de beste når det gjelder integrering, og at en rapport (Migrant Integration Policy Index) som dere stadig viser til, forteller nettopp det. Dere har dessverre misforstått: Rapporten viser ikke til resultater, den viser hvilke tiltak som er iverksatt, hvilket er noe helt annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer