DEBATT

Debatt: Asylpolitikken

Kjære stortingspolitikere

Det er nødvendig at dere nå viser vei, og nedfeller noen grunnleggende prinsipper.

- Her til lands går vi etter hele familien, i flere generasjoner. Alle skal tas, og de skal tas hardt. Dette må stoppe nå, skriver Rune  Berglund Steen, Antirasistisk Senter.  Foto: Privat
- Her til lands går vi etter hele familien, i flere generasjoner. Alle skal tas, og de skal tas hardt. Dette må stoppe nå, skriver Rune  Berglund Steen, Antirasistisk Senter.  Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dere har nå lest om en familie som har mistet statsborgerskapet etter 27 år i Norge. Ikke bare de som anklages for å ha løyet har blitt straffet, men også deres barn og barnebarn. Hva som skal skje videre, er opp til dere.

Utlendingsforvaltningen håndhever et regelverk som dere har vedtatt, men de gjør det ved hjelp av en uvanlig rigid skjønnsbruk. Utlendingsforvaltningens motiv er åpenbart at ingen skal kunne tjene på usanne opplysninger. Det er tenkelig også et motiv at den harde behandlingen av familier som dette skal stå der til skrekk og advarsel for andre.

Det kan imidlertid ikke være slik man driver en ansvarlig statsforvaltning: ved å holde barn og barnebarn ansvarlige for besteforeldrenes og foreldrenes gjerninger, og å sette dem opp som en slags utlendingsforvaltningens fugleskremsler for alle andre som skulle vurdere å gjøre noe galt.

Det er ikke slik vi bedriver straffepolitikk i Norge, og det er ikke slik vi bør bedrive innvandringspolitikk.

Som dere vet utmerket godt har landene omkring oss mye høyere terskler for å ta fra noen statsborgerskapet. I noen land lar det seg ikke gjøre i det hele tatt, i andre er det lave foreldelsesfrister. Her til lands går vi etter hele familien, i flere generasjoner. Alle skal tas, og de skal tas hardt. Dette må stoppe nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer