DEBATT

Kjære Sylvi Listhaug

Du er kjempestolt over at vi har den strengeste innvandringspolitikken noensinne.  Skal jeg le eller gråte?

VÅR OPPGAVE: Kjære Sylvi Listhaug, har du tenkt over hva som egentlig er vår oppgave som medmennesker? Når fattige land som Hellas kan dele og gi så mye, hvorfor kan ikke du, spør Kaja Elise Hilleren. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
VÅR OPPGAVE: Kjære Sylvi Listhaug, har du tenkt over hva som egentlig er vår oppgave som medmennesker? Når fattige land som Hellas kan dele og gi så mye, hvorfor kan ikke du, spør Kaja Elise Hilleren. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er 16 år. Jeg er 16 år og ufattelig lei. Hver dag flommer nettet over av «Vi er ikke verdens sosialkontor». Vet du hva? Det stemmer, vi er langt ifra verdens sosialkontor, vi har nemlig ikke hatt lavere asyltilstrømming til Norge siden 1997.

Du er kjempestolt over at vi har den strengeste innvandringspolitikken noensinne.

Skal jeg le eller gråte?

Jeg skammer meg over vår innvandringspolitikk. Vi står overfor verdens største humanitære krise siden annen verdenskrig.

65,3 millioner mennesker er på flukt, og halvparten av disse er barn. Du kjemper for den strengeste innvandringspolitikken noensinne. Hva har skjedd med medmenneskeligheten?

Hvis vi vil lykkes med integrering, kan vi ikke møte våre medmennesker med fremmedfrykt. For det er nettopp det de er, de er våre medmennesker.

Sylvi Listhaug, har du noensinne spurt deg selv hvordan du hadde ønsket å bli møtt, hvis det var deg som var på flukt? Har du turt og stille deg selv det spørsmålet?

Det er så lett å sitte her i Norge å prate som om det skulle vært en krise her, men åpne øynene, det er ikke her krisen er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer