Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kjære Tone Donald og P3

Hvis du synes det er viktig å fortelle rølpete, usmakelige fyllehistorier, så har du gjort det rette valget.

GRISEPRAT: «Det handler ikke om at noen bruker språket feil. Det handler om hvem du ansetter for å fortelle historiene du så gjerne vil formidle til unge folk mellom 15 og 30 år», skriver artikkelforfatteren. Foto: Siv Johanne Seglem
GRISEPRAT: «Det handler ikke om at noen bruker språket feil. Det handler om hvem du ansetter for å fortelle historiene du så gjerne vil formidle til unge folk mellom 15 og 30 år», skriver artikkelforfatteren. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Debattinnlegg
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei, det er ikke humoren i «Kirketid» som skaper reaksjoner. Nei, det er ikke fordi P3 berører tabuer. Nei, det handler ikke om at noen bruker språket feil (jeg harselerte over uttrykket «sitt fornødne» for å illustrere den generelle tonen i historien). Og nei, det var ikke noe utydelig over bruken av ordet babyproduksjonsfabrikk. Ikke oppfatter jeg det som diskriminerende heller. Jeg er helt sikker på at det kan brukes på en hysterisk morsom måte i en historie om tilfeldig, eller planlagt, sex.

MEN det handler om hvem du ansetter for å fortelle historiene du så gjerne vil formidle til unge folk mellom 15 og 30 år. Hvis du synes det er viktig å fortelle rølpete, usmakelige fyllehistorier, så har du gjort det rette valget. Men jeg tillater meg å mene at NRK sitt allmennkringkasteroppdrag er å fortelle historier som er bygd på et annet menneskesyn enn det som råder i russeguttenes, og kanskje russejentenes, verden.

Jeg opplevde overhodet ikke at det var Anders som ble satt i gapestokken. Det eneste mennesket som ble hengt ut var jenta, som av en eller annen forvirrende grunn, syntes det var stas å bli pult av Anders mens venninna så på (selv om hun snudde seg etter hvert). Det var henne denne historien handlet om. Anders var en helt, en full kjekkas, som gjorde «det alle gutter drømmer om». Det var jo det lytterne sa også - var det ikke?

Jeg er dypt uenig i din beskrivelse av det samfunnssyn, og det menneskesynet, som denne historien formidler, og jeg er dypt uenig i at NRK skal fortelle historier som bidrar til at unge jenter skal synes det er tøft å bli pult av Anders på nachspiel mens venninnene deres ser på.

Skal NRK på dagtid henvende seg til de ungdommene som mener at sex og fyll er de viktigste elementene i livet fra man er 15 til man blir 30 år? For meg er dette en ekstremt snever og banaliserende oppfatning av hva ungdom er, og hva de er opptatt av.

Er dette P3s oppfatning av norsk ungdomskultur anno 2014? Eller er det en liten krets i radioredaksjonen sin selvtilfredse onanering over sitt eget liv?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!