Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kjære Trine Skei Grande

Hvordan kan du innføre en avgift som fører til at flere tusen personer mister arbeidet og som vil føre til at færre turister kommer til Norge og legger igjen penger her?

«INGEN MILJØGEVINST»: - Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst, skriver NIna - ansatt på Rygge lufthavn. 
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
«INGEN MILJØGEVINST»: - Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst, skriver NIna - ansatt på Rygge lufthavn. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Meninger

Jeg jobber for Aviator på Moss Lufthavn Rygge. Der jobber også min samboer. Sammen har vi en baby på ni måneder å forsørge og et boliglån å betale som de fleste andre. Hvordan tror du jeg føler det når du jubler for Ryanairs exit fra Rygge? Tror du virkelig det er Ryanair du rammer ved å innføre det du påstår er en miljøavgift?

Nei, Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst. De ansatte i Ryanair vil få tilbud om andre jobber i selskapet. De du rammer ,Trine, er meg, min samboer, 1000 arbeidsplasser i Østfold og 5000 arbeidsplasser på landsbasis. Det er norske bedrifter, familier, lokalsamfunn, infrastruktur, norsk reiselivsindustri og Norges konkurransedyktighet på det internasjonale markedet.

Hver dag leser vi om den økende arbeidsledigheten. Hvordan kan du da innføre en avgift som fører til at flere tusen personer mister arbeidet og som vil føre til at færre turister kommer til Norge og legger igjen penger her? Fra Rygge alene kom det inn over 500.000 turister i fjor.

Østfold har et presset arbeidsmarked, og før oljekrisen inntraff var vi det fylket i landet med høyest arbeidsledighet. Derfor er det lite sannsynlig at alle som mister jobben kommer raskt ut i annet arbeide. Det vil føre til store statlige utbetalinger til sosiale ytelser og reduserte skatteinntekter. Samtidig vil mangelen på arbeidsplasser i nærområdet føre til lengre reisevei og økte utslipp.

Jeg er ikke imot miljøavgifter, men da må de faktisk være avgifter som gir like konkurransevilkår, slik at ikke Norge skal utkonkurrere seg selv på det internasjonale markedet. Da må dere heller jobbe for en internasjonal avtale som gir rettferdige rammebetingelser for norske bedrifter. Slik kan vi redusere arbeidsledigheten og sikre Norges velferdsordninger.