DEBATT

Kjære Trine Skei Grande

Hvordan kan du innføre en avgift som fører til at flere tusen personer mister arbeidet og som vil føre til at færre turister kommer til Norge og legger igjen penger her?

«INGEN MILJØGEVINST»: - Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst, skriver NIna - ansatt på Rygge lufthavn. 
Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
«INGEN MILJØGEVINST»: - Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst, skriver NIna - ansatt på Rygge lufthavn. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg jobber for Aviator på Moss Lufthavn Rygge. Der jobber også min samboer. Sammen har vi en baby på ni måneder å forsørge og et boliglån å betale som de fleste andre. Hvordan tror du jeg føler det når du jubler for Ryanairs exit fra Rygge? Tror du virkelig det er Ryanair du rammer ved å innføre det du påstår er en miljøavgift?

Nei, Ryanair vil bare flytte sine fly til et annet sted i Europa. Der vil de fly like mye og ha like store utslipp. Ergo ingen miljøgevinst. De ansatte i Ryanair vil få tilbud om andre jobber i selskapet. De du rammer ,Trine, er meg, min samboer, 1000 arbeidsplasser i Østfold og 5000 arbeidsplasser på landsbasis. Det er norske bedrifter, familier, lokalsamfunn, infrastruktur, norsk reiselivsindustri og Norges konkurransedyktighet på det internasjonale markedet.

Hver dag leser vi om den økende arbeidsledigheten. Hvordan kan du da innføre en avgift som fører til at flere tusen personer mister arbeidet og som vil føre til at færre turister kommer til Norge og legger igjen penger her? Fra Rygge alene kom det inn over 500.000 turister i fjor.

Østfold har et presset arbeidsmarked, og før oljekrisen inntraff var vi det fylket i landet med høyest arbeidsledighet. Derfor er det lite sannsynlig at alle som mister jobben kommer raskt ut i annet arbeide. Det vil føre til store statlige utbetalinger til sosiale ytelser og reduserte skatteinntekter. Samtidig vil mangelen på arbeidsplasser i nærområdet føre til lengre reisevei og økte utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer