DEBATT

Kjærkomment angrep på tidens legitime hatere

Kjære Knausgård, ikke føl deg som nazist i tilfelle du leser dette.

Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren Peter Handke blir lagt for hat av det anti-fascistiske Norge. Han er per definisjon nazist eller fascist når han går i begravelsen til folk som Slobodan Milosevic. Mange naziunger har vel ikke våget å gå i begravelsen til egne foreldre nettopp av den grunn. Det er ikke morsomt å bli stemplet som djevel og massemorder, føler nok de fleste av oss.

Og så skjer det: anti-fascistene får smekk over fingrene og meningene av en anerkjent norsk forfatter. Karl Ove Knausgård skriver i Dagbladet 10.10 følgende med tanke på Handke : «Hvorfor er forfattere alltid blant de første som blir forfulgt i totalitære regimer? Fordi de nekter å godta doktriner som impliserer «vi mener dette og bare dette», »vår holdning er denne og bare denne», «verden ser slik og bare slik ut».»

«He, he», svarer nok anti-fascistene, altså de som per definisjon er gode, «Norge har ikke et totalitært regime.» Men hvorfor slipper de da ikke nazungene til i debatter etter 70 år ? Vi har mye rart å si om etterkrigsdemokratiet. Et godhetsdiktatur som Norge kan tillate seg alt av sensur og menneskeforakt - fordi etterkrigs-nordmenn er selvdefinert som gode. Folk som går i gale begravelser og som er barn av verdenshistoriens verste, er ikke folk. De er djevler eller djevelunger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer