Kjærlig oppkvikker

Varmende slagferdig komedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er både fett og frodig, dette greske bryllupet.

Tema og hovedpersoner er resirkulert på film og i bøker siden tidenes morgen med personer av ymse avstamning. Vår heltinne er den velkjent bebrillete grå mus av en 30-åring, ugift til sin fars store fortvilelse, kelner på hans restaurant Dancing Zorba\'s og oppvokst med hans bud om at greske kvinner har tre oppgaver i livet: å gifte seg med en greker, få greske barn og lage mat til familien resten av livet.

Andre planer

Toula (Nia Vardalos) har andre planer. Hun slåss seg til et datakurs, får jobb på reisebyrå, legger om frisyren, tar i bruk sminke og kontaktlinser - og vips er hun ikke lenger ei grå mus. Like «vips» dukker den vaskekte amerikaner Ian (John Corbett) opp. Deres stormende forelskelse avføder den rene orkan i Toulas omfangsrike familie av bl.a. 27 søskenbarn.

Joel Zwick kan ha regissert «Mitt store fete...» aldri så mye, men det er nå Vardalos\' film. Den er basert på hennes teaterstykke, hennes manus, og hun er et stort sjarmtroll i denne historien, kjærlig raljerende med kulturelle særegenheter. Og om hver og én er klare personligheter, er hele menasjeriet befriende vanlige, ujålete, hverdagslig strevende med sitt i en upretensiøs, varmende film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer