Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet er god butikk

Ingeborg jaktet på kjærligheten og doblet omsetningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På TV2 så vi den blide odelsjenta Ingeborg Semb jakte på kjærligheten. Privat selger hun tapet laget av egenprodusert halm fra gården på Biri. En bedrift hun har full kontroll på - etter omsetningstallene å dømme. 34-åringen har nemlig doblet omsetningen siden hun tok over familiebedriften for vel fire år siden, ifølge Finansavisen.

Forretningskvinne

Egentlig hadde Ingeborg ingen planer om å overta farens Biri Tapet. Hun flyttet tidlig fra gården i Oppland og inn til Oslo. Da hun nærmet seg 30, vendte hun likevel nesa hjemover mot Semb gård, og begynte å leke med tanken på å overta bedriften. Siden 2002 har omsetningen gått fra om lag en million kroner, til 2,5 millioner kroner i 2005.

Til Dagbladet.no sier Ingeborg at hun ikke tror omsetningsøkningen skyldes at hun har vært på TV.

- Selve navnet «Biri Tapet» har nok blitt mer kjent etter at jeg var med i «Jakten på kjærligheten», men det er jo ikke slik at folk ser meg på skjermen i fem minutter, og automatisk gjør om hele stua si. Man handler neppe tapet til 800 kroner kvadratmeteren på impuls, ler odelsjenta.

Trendy

Ingeborg mener omsetningsøkningen skyldes andre årsaker enn at hun var på TV.

- Salget har hele tiden gått sakte, men sikkert fremover siden jeg overtok Biri Tapet. Lenge før TV-programmet reiste jeg rundt på ulike messer for å profilere produktene mine, og tapetene har fått omtaler i tunge interiørmagasier som «Wallpaper» og «World of Interiors».

Business:Halmen fra Biri gård har gitt Ingeborg fra Jakten på kjærligheten millionomsetning. Foto: Agnete Brun
Business:Halmen fra Biri gård har gitt Ingeborg fra Jakten på kjærligheten millionomsetning. Foto: Agnete Brun Vis mer

Odelsjenta er tydelig ei dame med teft for business, og utvikler stadig sortimentet sitt. I dag selges både tapet, gardiner, permer og bordbrikker laget av halmen på Semb gård. Folk har utvilsomt fått øynene opp for Ingeborgs produkter, og det er ikke lenger bare stuer som blir tapesert med halm.

- Mange kjøper tapeten til gang eller soverom, og til og med til kjøkkenet. Flesteparten av kundene mine er privatpersoner, men jeg har også solgt til restauranter og bedrifter som har pusset opp møterom og lokaler, forteller hun.

Ingeborg har selvsagt fullstendig kontroll på hva som er mest populært innen halmtapet.

- Det naturelle tapetet selger best. Nøytrale farger gjør det nemlig lettere å tilpasse interiøret forøvrig, forklarer den forretningsbevisste bondejenta.

Stormende forelsket

På TV så vi Ingeborg jakte på kjærligheten. I motsetning til bedriften, gikk det heller trått på det området for henne. Ikke før TV-kameraene var slått av - og fullstendig uten hjelp fra TV2- fant Ingeborg sin kjære Geir Henning Aarløkke.

- Du fant altså kjærligheten til slutt, og bedriften går strålende. Ting går virkelig din vei nå, Ingeborg?

En velkjent, trillende latter følger.

- Ja, vet du - hva skal jeg si? Jeg føler meg ufattelig heldig, og har ikke en eneste ting å klage over i mitt liv! Jeg har en jobb jeg gleder meg til å gå på, og har funnet en fyr som tilfører livet mitt noe ektra. Hva mer kan jeg be om?

Ingeborg innrømmer at hun er stormende forelsket.

- Det kan du skrive opp at jeg er. Følelsen av å være forelsket i voksen alder er ganske annerledes enn den var da jeg var 14, og det føles helt utrolig, sier hun opprømt. Likevel har hun fremdeles ingen planer om forlovelse eller samboerskap.

- Nei, det er litt tidlig ennå. For et halvt år siden visste jeg ikke engang hvem han var, og vi har vært et par i kun tre måneder, sier hun.

LYKKELIG:Ingeborg jaktet på omsetning og kjærlighet og fant sistnevnte med Geir Henning Aarløkke fra Lillehammer.
MER ENN TAPET:Permer, bordbrikker og gardiner av halm, er også del av Ingeborgs sortiment.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!