Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjærlighet er jo det mest inspirerende emnet

Hanne Sørvaag (32) har det bedre enn noensinne.

(Dagbladet): - Jeg var helt ør da jeg kom hjem, sier Hanne Sørvaag (32).

Artisten og låtskriveren gliser bredt. I løpet av få dager har Sørvaag rukket å reise hjem fra countrybyen Nashville etter ti intensive dager, hatt spillejobber og to effektive dager i studio i Hønefoss.

Fra drøm til virkelighet Det var drømmen om å utforske countrysjangeren som tok Sørvaag til Nashville. Lenge har hun tenkt at den hese country-knekken i stemmen ikke burde slipes bort, men heller hentes fram. Lenge har hun hatt lyst til å gi ut et countryalbum.

Nå blir drømmen til virkelighet.

- Nashville var tolv ganger kulere enn jeg hadde forestilt meg i forkant. Vi hadde skrivesessions og gikk på konserter hver dag. Jeg jobbet med strålende låtskrivere som synes at jeg var bra. Det var så kult, sier Sørvaag entusiastisk.

Stjerneskribenter De karakteristiske smilehullene er godt synlige når hun forteller om hvem hun har jobbet med: Grammy-belønnede stjerneskribenter som tidligere har skrevet for blant andre Carrie Underwood, Faith Hill, Rascall Flatts, Tim McGraw, Sugarland og Taylor Swift.

Ni låter ble med Sørvaag hjem fra de ti Nashville-dagene.

NY TONE: Hanne Sørvaag har siden debuten under artistnavnet Paris for ti år siden skrevet og framført poplåter. Framover blir det en annen, mer countryaktig tone. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
NY TONE: Hanne Sørvaag har siden debuten under artistnavnet Paris for ti år siden skrevet og framført poplåter. Framover blir det en annen, mer countryaktig tone. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

I tillegg til én låt hun hadde i reserve fra før, skal de utgjøre det som blir hennes fjerde studioalbum, som har fått arbeidstittelen «I Hope I Dream».

Innspillingen i det lille lydstudioet i Hønefoss gikk ifølge Sørvaag «som smurt».

- Jeg har et ordtak: «E' det rett, går det lett». Og det stemmer jo, smiler hun fornøyd.

Satser på country For Stavanger-jenta føles countrysjangeren så rett at hun ikke forlater den like lett. Hun skal fortsette å kombinere egen artistkarriere med låtskriving for andre, men når hun skriver låter til seg selv, blir det countrylåter.

- Et eller annet har falt på plass. Dette kjennes ut som et veiskille for min del. Kommersiell pop har jeg gjort i mange år og fått gode resultater med. Nå føles det naturlig å la det særpreget mitt få komme fram, sier Sørvaag.

FORNØYD: Hanne Sørvaag er godt fornøyd med resultatet av Nashville-oppholdet i juli. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FORNØYD: Hanne Sørvaag er godt fornøyd med resultatet av Nashville-oppholdet i juli. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Albumet kommer i midten av november. Første singel utgis i inneværende måned.

Med kjærlighet som inspirasjon Sørvaag lover melodiske låter med alle mulige countryeffekter: Banjo og mandolin, og låter som inviterer publikum til å trampe i gulvet og svinge på hatten.

Noen mer emosjonelle låter blir det også, og flere handler om kjærlighet.

- Kjærlighet er jo det mest inspirerende emnet. Det appellerer både til meg og til publikum. Mange søker til musikken for bekreftelse når de går gjennom noe for ikke å være alene, og jeg vil gjerne være den stemmen, sier hun.

- Blidere enn før Det er viktig for henne at låtene handler om henne, at de er personlige.

- Jeg er i en veldig positiv fase nå, blidere enn før. Det er kjekt at det går så fint, smiler hun.

Karrieren har liksom gått litt på skinner for Sørvaag den siste tiden. Særlig etter at hun ble et allment kjent tv-fjes gjennom mentorjobben i TV 2-programmet «The Voice».

- Jeg trengte virkelig den drahjelpen på navnet mitt og ansiktet mitt. Det er mye kjekkere å kunne nå ut til flere, det kan jeg etter «The Voice». Det er kjekt med mange spillejobber og kjekt at folk stopper meg på gata, og det har det blitt mer av i det siste, sier hun.

EFFEKTIVE DAGER: Sammen med band og produsent har Hanne Sørvaag tilbrakt dager på Pettersens Kolonial Lydstudio i Hønefoss. I november kommer resultatet: Hennes første countryalbum. Her sammen med tekniker i studio, Espen Amundsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
EFFEKTIVE DAGER: Sammen med band og produsent har Hanne Sørvaag tilbrakt dager på Pettersens Kolonial Lydstudio i Hønefoss. I november kommer resultatet: Hennes første countryalbum. Her sammen med tekniker i studio, Espen Amundsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media