DEBATT

Kjærlighet er størst

«Love conquers hate» Dette er teksten på en t-skjorte jeg kjøpte i USA for noen år siden. Søndag våknet vi til nyheten om massakren på homoklubben Pulse i Orlando.

MINNE: Et minneesmerke over ofrene etter angrepet i Orlando. Foto: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel via AP / NTB Scanpix
MINNE: Et minneesmerke over ofrene etter angrepet i Orlando. Foto: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det ble etter hvert klart at 49 mennesker var meningsløst skutt og drept, og over 50 var skadet. Lesbiske, homofile, bifile og transpersoner og deres venner var ute for å ha det moro på en klubb som signaliserer trygghet og stolthet. Dette er et type møtested som veldig mange av oss kjenner som«trygge havner», hvor vi kan slippe oss løs uten å være redd for trakassering, nedsettende kommentarer eller rare blikk.

Mens jeg i løpet av søndagen fulgte oppdateringene på CNN og andre nyhetskilder, var det mange følelser og mye sorg som vellet opp i meg. Det tok lang tid før mediene sa at nattklubben var et utested for LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), og at dette var et angrep som var koblet til homohat. For oss som selv er lesbiske, homofile, bifile eller transpersoner var det så tydelig et angrep på oss at det føltes som om gjerningsmannen hadde avfyrt skudd i vår egen stue. Samme dag kom også nyheten om at en mann var arrestert i Los Angles lørdag kveld med bilen full av eksplosiver og våpen, og med intensjon om å ramme Pride-marsjen og feiringen i Los Angeles søndag. Dette er ikke enkeltstående tilfeller av religiøs fanatisme eller galskap. I en FBI-rapport fra 2013 ble det dokumentert at 1200 LHBT-personer var ofre for hatvold i USA bare dette året, og at LHBT-personer har dobbelt så stor sjanse for å bli utsatt for hatvold som personer med jødisk eller afro-amerikansk bakgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer