DEBATT

Kjærlighet med hunden i oppbevaringsboksen?

Bur skal aldri være en erstatning for kontakt med familien og tid til å aktivisere hunden.

OPPBEVARINGSBOKS: Hunden har behov for å bevege seg naturlig, også når den er hjemme og slapper av, skriver artikkelforfatterne. Foto: Thorfinn Bekkelund / Samfoto / NTB Scanpix
OPPBEVARINGSBOKS: Hunden har behov for å bevege seg naturlig, også når den er hjemme og slapper av, skriver artikkelforfatterne. Foto: Thorfinn Bekkelund / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Har du virkelig tid til å ha hund? Er du villig til å gjøre de grep som er nødvendige i hverdagen, for å få til et godt hundehold? Synes du at et bur er et greit sted å oppbevare hunden?

Det fins omtrent en halv million hunder i Norge. De aller fleste betyr mye for eierne sine, og er en del av familien. Hunden er en kilde til glede. Men hvor mange timer venter hunden på deg? Tilbringer du nok tid sammen med den?

Hunder har fra naturens side to hovedoppgaver i dagliglivet: Løpe over lange avstander på jakt etter mat, og dermed bruke kropp og intelligens, samt å styrke båndene i flokken sin for å sikre bosted, mat og gode forhold for neste generasjon. Dagens hunder får maten servert, og det er ikke noe galt i det. Men hunden har fortsatt behov for fysisk og mental utfoldelse. Kjedsomhet er ikke bra verken for folk eller dyr. Vi som eiere må gi hunden passende utfordringer i vår mer eller mindre urbane hverdag.

I vår hektiske tid kan hunden bli salderingsposten i tidsregnskapet. Hunden må være rolig alene mens familien er på jobb og skole, den må sove om natta og forholde seg rolig når familien er på kveldsaktiviteter eller synker ned i tv-stolen. En del hunder klarer ikke denne passiviteten, og finner på ting på egen hånd isteden, som å gnage på ting eller bjeffe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer