Kjærlighet? Nei takk!

Vakker kjærlighetsfilm for barn i alle aldrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: HAUGESUND (Dagbladet): Selma er snart 12 og har avskrevet kjærligheten. Den er en naturkatastrofe som tok livet av moren hennes da hun ble født. Derfor er Selma mer innstilt på forplantning ved celledeling.

Torun Lian, som skrev den nydelige ungdomsromanen «Ikke naken, ikke kledd» i år 2000, har igjen begått det kunststykke å finne barn som kunne hjelpe henne å skape en troverdig overgang fra bok til film. At den poetiske atmosfæren med den humoristisk-såre undertonen rundt de store eksistensielle spørsmål er ivaretatt og fortolket i filmen «Ikke naken», skyldes naturligvis forfatterregissørens talent for å instruere barn. Men det skyldes også typene hun har funnet. Julia Krohn som Selma og Bernhard Naglestad som Andy er to lykketreff.

Mot naturen

Selma er ei «annerledes» jente, ganske trumpete og i sterk opposisjon til selveste naturen. Hun leser Illustrert Vitenskap for å betvinge naturlovene og kanskje for å forberede seg til en mulig Nobelpris.

Lians film er som Petter Næss\' «Bare Bea» veldig fokusert på kropp og modning og kjæresterier, bare at vi her befinner oss noen årsklasser lavere og i en mer uskyldig, undrende og utforskende fase. Forskjellen er også at Selma, i motsetning til Bea, aldeles ikke vil la seg lede av noe gruppepress.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer