Kjærlighet og fortvilelse

Festival handler ikke bare om musikk.

(Dagbladet.no):  Dagbladets fotograf Lars Eivind Bones tilbragte store deler av sommeren i fjor på festival.

Og det var ikke bare musikk han fattet interesse for, men etter hvert også det store spennet av menneskelige følelser i fri utfoldelse.

- Siden midten av 80-tallet har jeg vært på festivaler, siden jeg selv var ung. Og i fjor så opplevde jeg av en eller annen grunn en gjenoppdagelse av de følelsene jeg hadde den gangen. Jeg ble plutselig oppmerksom på de sterke følelsene som ungdom gir uttrykk for på festivaler. Det er et frirom der. Et emosjonelt, hva skal man si, eksil. Og når jeg først ble oppmerksom på det, så gikk det opp for meg hvor eventyrlig sterkt og vakkert det er. Altså, de følelsene som er i sving i løpet av en sånn sommer, håra på nakken min reiser seg bare jeg tenker på dem.

Utstillingen «Kjærlighet & Fortvilelse» henger nå på festivalområdet på Hovefestivalen.

Over kan du se bilene og høre fotografens egne kommentarer til de kjærligheten og fortvilelsen han var vitne til. Alle bildene er tatt på norske festivaler i 2007, året Bones kaller «emoåret.»

- Det er ikke noe jeg reflekterte over underveis, men utstillingen er veldig mørk. Tung. Det er et sånt vakkert vemod der. Det høres kanskje ikke fornuftig ut for deg, men det er vemodig for meg på den måten at det er min egen ungdom jeg ser tilbake på. Og så blir jeg litt nostalgisk når jeg ser hvor sterk kjærligheten kan være i den alderen, sier fotografen.

Kjærlighet og fortvilelse