Kjærlighet og fortvilelse

Festival handler ikke bare om musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Dagbladets fotograf Lars Eivind Bones tilbragte store deler av sommeren i fjor på festival.

Og det var ikke bare musikk han fattet interesse for, men etter hvert også det store spennet av menneskelige følelser i fri utfoldelse.

- Siden midten av 80-tallet har jeg vært på festivaler, siden jeg selv var ung. Og i fjor så opplevde jeg av en eller annen grunn en gjenoppdagelse av de følelsene jeg hadde den gangen. Jeg ble plutselig oppmerksom på de sterke følelsene som ungdom gir uttrykk for på festivaler. Det er et frirom der. Et emosjonelt, hva skal man si, eksil. Og når jeg først ble oppmerksom på det, så gikk det opp for meg hvor eventyrlig sterkt og vakkert det er. Altså, de følelsene som er i sving i løpet av en sånn sommer, håra på nakken min reiser seg bare jeg tenker på dem.

Utstillingen «Kjærlighet & Fortvilelse» henger nå på festivalområdet på Hovefestivalen.

Over kan du se bilene og høre fotografens egne kommentarer til de kjærligheten og fortvilelsen han var vitne til. Alle bildene er tatt på norske festivaler i 2007, året Bones kaller «emoåret.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.