Kjærlighet og kister

Komedie om kjærlighet og absurde begravelser.

FILM: To rivaliserende begravelsesbyråer gjør en livgivende innsats i «Begravelse med utsikt». Rammen av pittoresk, britisk småbyidyll, her lagt til Wales, gir en lun atmosfære til denne muntert søte komedien og gir også rom til den typen «folkelige» karaktertegninger som iblant utarter til det overparodiske, men pytt, pytt: Nick Hurrans film er fantasirikt underholdende. Kjærligheten står i sentrum.

Ulykkelig gift

Mellom begravelsesagenten Boris (Alfred Molina) og Betty (Brenda Blethyn) har den blomstret på avstand i 30 år - helt siden han ikke greide å by henne opp til dans i ungdommen. Betty er ulykkelig gift med stedets skjørtejeger av en rådmann, Boris er mest sjenert og har en godt skjult hang til selskapsdans. Forholdet dem imellom blusser opp igjen takket være hennes svigermors død, og spørsmålet er om ikke hans yrke kan brukes til å iscenesette et dødsfall og en flukt. Men så er det altså at konkurrenten i kirkegårdsbransjen kompliserer planen. Frank Featherbed (Christopher Walken) har dessuten planer om å revolusjonere yrket med temabegravelser.

Absurde innslag

Sånn kan en 90-åring, som i hemmelighet så på «Star Trek», bli sminket opp til romkaptein i kista, til de etterlattes måpende forbauselse.

Featherbeds begravelser er absurde innslag i et ellers velkjent filmmiljø og liver dermed opp en historie vi har sett mange utgaver av.

De tre hovedpersonene samspiller ellers utmerket og nyansert gjennom skiftende stemninger i denne varmende lille komedien. Walken gir atter kynismen et ansikt, denne gang med forsonende trekk.