Kjærlighet og revolusjon

Sterk historie om revolusjonær kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Noen er født med en familiehistorie som er så sterk og relevant for så mange flere enn dem selv og de nærmeste at den simpelthen skriker etter å bli fortalt. En av dem heter Jesper Huor og er svensk journalist. Den 32 år gamle Huors opprinnelige fornavn, Sereika (som betyr frihet eller frigjøring), peker mot historien han forteller i den interessante boka «Den siste reisen til Phnom Penh»: Historien om hvordan hans kambodsjanske far forlot sin svenske kone og deres to år gamle sønn en maidag i Øst-Berlin i 1977 for å vende hjem til Kambodsja og det Someth Huor trodde var Røde Khmer og Pol Pots nye idealsamfunn. Han så aldri sin lille familie igjen.

Som voksen bestemmer Jesper Huor seg for å forsøke å finne ut av hva som skjedde med faren da han dro tilbake til det mildt sagt blodige revolusjonære regimet i det «nye» Kambodsja. Han vil også undersøke hvordan foreldrene hans så lenge kunne la seg manipulere til å tro at rapportene om grusomhetene som ble begått i den kambodsjanske revolusjonens navn, var rein propaganda. Ikke minst lurer den unge journalisten på hvordan faren hans bare kunne forlate de to menneskene han hadde forsikret at han elsket så høyt – for å kjempe for et system og ei framtid han i realiteten visste minimalt om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer