Kjærlighet over grensa

Vi har sjekket deltakerne og sjekkeprogrammet «Blind kjærlighet», ledet av Jill Bottolfsen. Programmet er en noe uanstendig og ungdommelig utgave av «Reisesjekken»


OG VINNEREN ER: Tryllekunstneren Joachin velger seg Anette fra Spikkestad.


KLARE: Let's go! sier Ron. Det er ti minutter til sending, og Martin skjærer seg på halsen med engangshøvelen.


SKAL SJEKKES: Tolv nordmenn på vei til Gøteborg. I morgen skal de sjekkes opp på TV, men for enkelte starter sjekkingen i bilen.


KENT OG RON: -Damene ved siden av har boblebad på rommet, sier Kent og går.

Foran i bussen sitter Kent (25) og Ron (20).
- Fy faen, en gang ble jeg putta inn fordi jeg pulte dama til en purk, sier Kent.
- Hø-hø, sier Ron.
Tobbis (47) bak rattet hever brynene. Han sier ingenting. Det går en halvtime. Jentene bak i bussen spretter en flaske hvitvin. De synger.
- Fy faen, i militæret hadde jeg et forhold til befalet mitt, det var ei dame, sier Kent.
- Hø-hø, sier Ron.
Det går en ny halvtime. Guttene bak i bussen henter fram ei lommelerke. Jentene synger mer intenst. En liten vise om David Crockett som har samleie med sin egen hest. Kent spretter en øl.
- Vet dere hvorfor Gud oppfant ølet? For at stygge damer også skal få sex, sier han.
- Hø-hø, sier Ron. Han peker på Kent:
- En natt på byen og halve Gøteborg har kjønnssykdommer, hø-hø.


KLARE: Let's go! sier Ron. Det er ti minutter til sending, og Martin skjærer seg på halsen med engangshøvelen.


SKAL SJEKKES: Tolv nordmenn på vei til Gøteborg. I morgen skal de sjekkes opp på TV, men for enkelte starter sjekkingen i bilen.


KENT OG RON: -Damene ved siden av har boblebad på rommet, sier Kent og går.

DET ER FREDAG KVELD. Sjåfør Tobbis er på vei til innspillingen av sjekkeprogrammet «Blind Kjærlighet» på TV3. Han har tolv virile norske ungdommer i bilen og har stoppet en gang for røykepause, to ganger for tissepause og en gang for innkjøp av øl og røyk.
- Jeg håper ikke hu dama som skal sjekke oss opp i morra er sånn som skal redde hvalene og er imot toppløs servering og sånt, sier Ron.
Det er moren hans som har meldt ham på, i et forsøk på å få sønnen til å slå seg til ro.
Kent heter egentlig Kenneth. Han er stripper og ble påmeldt av en jente han danset med, en med barbert hode, men fin kropp.
- Jeg håper ikke jeg må strippe på TV, de har ikke sagt noe om det, sier Kent.
Han har fått Anette fra Spikkestad på fanget. Etter en boks med Red Bull ispedd vodka stryker han henne over ryggen. Etter fire bokser spør han, kanskje mest på fleip, om Anette vil gifte seg med ham.
Da stopper Tobbis bilen. Foran en bensinstasjon sør for Fjällbacka. Han vil ha seg en røyk, og jentene bak i bilen må tisse, veldig. Anette springer fra fanget til Kent, det blir neppe noe ekteskap.

BARE LINN fra Nøtterøy blir sittende igjen i bilen. Hun sitter bakerst, med hodet lent mot den kalde ruta, mens de andre skråler og drikker og røyker og tisser ute i mørket. Linn vil ikke være med i dette helvetes sjekkeprogrammet, sier hun. Hun har blitt overtalt, sier hun, og nå er hun helt sikker på at de folka i TV3 kommer til å lure henne til å si teite ting på direkten. Hun har lest i VG at det er det de gjør.
- De kommer til å vri på svarene mine, sånn at det ikke blir meg, sier hun.
De andre tumler inn igjen.
- Jeg liker å tøye grenser, det er derfor jeg er med, sier Ron.
- Jeg har tøyd dem så langt at det ikke er mulig å tøye dem lenger, sier Kent.
Og så synger jentene bak i bilen igjen, jentene og en blid kar fra Nord-Norge som de andre kaller «Hæstkuken». «Girls just wanna have fun!» skriker de. «Å-å-å det går likar no!».
- Jeg skulle egentlig vært med i «Reisesjekken» en gang, jeg, sier Tobbis tålmodig bak rattet.
Ron og Kent, i hvert fall Ron, fatter interesse:
- Å?
- Ja, men så traff jeg kjerringa fjorten dager før programmet. Grethe var gamlekjæresten min, og jeg hadde ikke sett a' på tjue år. Og så satt a' bare der, på toget. «Å, er det deg, Grethe!» sa jeg. Og så prata vi i fjorten timer i strekk.
Tobbis smiler.
- Skal du til Gøteborg for å se hva du gikk glipp av nå a'? spør Ron.
- Ja, hu har jo tre års prøvetid vet du, he-he, sier Tobbis.

VED MIDNATT tumler de tolv lykkejegerne inn på Spar Hotell utenfor Gøteborg. Linn er om mulig enda mer skeptisk til alt sammen, Ron har begynt å bekymre seg for spørsmålene sjekkeren skal stille under programmet i morgen - og Kent har funnet seg en annen dame å kysse på.
- This is horny people, forklarer en dame fra TV3.
Ron setter seg på hotellrommet med papir og blyant og en liste på ti spørsmål. Det er særlig «Fortell om en gang du var skikkelig sprø» som har gitt ham kvaler.
- Jeg går ikke herfra før jeg har svar på disse spørsmålene, sier Ron.
- Skikkelig teite spørsmål, klager han.
Ved siden av ham, foran speilet, står Kent og kliner gelé i håret. Kent og Ron skal være med i hvert sitt program. Rons skal spilles inn i morgen tidlig, Kents først utpå ettermiddagen. Kent skal ut på byen. Han har noe på gang. Damene ved siden av har badekar på rommet.

LØRDAG MORGEN setter Ron og hans konkurrenter Martin og David seg ned sammen med TV3s regissør Gusty. Gusty driller deltakerne i hva de skal svare på sjekkerens spørsmål. Det later til at Martins fortelling om «en gang han gjorde noe skikkelig sprøtt» vil bli en vinner. Den går sånn:
Martin hadde vært ekkel med dama si, og Martin ville gjøre det godt igjen. Derfor sto han naken på vannski forbi Aker Brygge, hvor eksen satt med noen venninner. Han hadde et banner hengende etter seg, et banner hvor det sto: «Gi meg en sjanse til!»
Historien er selvsagt løgn. Det med banneret var det til og med Gusty fra TV3 som kom med. Men den er likevel uslåelig.
Ron får en dårlig følelse. Han har ingenting å svare med. Han tror sjekkeren velger Martin.
- Jeg har hørt at hu liker å kjøre snowboard. Faren til Martin eier visst masse hoteller i Norge og Østerrike og greier, sier han mutt.
Anette er mer optimistisk. Den svenske dama i sminkerommet har gitt henne Hillary Clinton-sveis.
- Sjekkeren er tryllekunstner og glad i teater og film og sånt, og jeg synger jo veldig mye. Jeg skal synge meg til hjertet hans, sier hun.
I rommet ved siden av sitter Linn. Hun røyker og sier at hun heller vil føde tretti ganger enn å være med i programmet.
- Jeg vil hjem, sier Linn.
- Husk at...
- Jeg vil hjem! sier Linn.
- Husk at når du kommer inn i studio, kommer du til å få en skikkelig god følelse, sier en av jentene fra TV3.
- Hvis du smiler skikkelig, så skjer det noe med hele kroppen; du blir helt avslappa, sier en annen.

SÅ GÅR DE SEKS første inn til Jill Bottolfsen. Jill forteller at Valentiner-dagen egentlig stammer fra middelalderen. Linn fra Nøtterøy er mutt og sjenert og taper så det synger. Tryllekunstneren vil ha Anette fra Spikkestad. Ron er sjanseløs mot lystløgneren Martin.
I mellomtiden har Kent lagt seg på sofaen i venterommet. Han er ikke det minste nervøs, bare trøtt; angivelig fordi han har sittet i et visst badekar hele natta.
- Har jeg tatt av meg klærne foran tre tusen mennesker, så skal jeg klare dette, sier han.
Linn og Ron går ut av TV3s studio. Ut til Tobbis som sitter i bussen sin og vil hjem. Anette og Martin sitter inne med hver sin sjekker og hver sin flybillett til Spania.
- Så fin den kjolen din er, sier Ron til Linn.
Linn rødmer kledelig.
- Synes du det? Takk, sier hun.
Ron åpner døra for henne.
- Skal du ut i kveld eller? spør han.