Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet uten (alders-)grenser

Paul McCartney, som før helga kunngjorde sin forlovelse med den 26 år yngre Heather Mills, er i godt selskap. Lista over eldre, mannlige celebriteter som smykker seg med unge, vakre kvinner, er lang.

I stjernenes glamorøse verden er alder ingen hindring. Sistemann ut er Paul McCartney, som i forrige uke kunngjorde sin forlovelse med den 26 år yngre Heather Mills. Også Eric Clapton (56) planlegger bryllup, med sin 31 yngre samboer Melia McEnery's. Mellom Michael Douglas og kona Catherine Zeta Jones er det 25 år, mens Clint Eastwood er hele 35 år eldre enn kona Dina Ruiz.

Jo mer suksess og penger mennene har, jo yngre og vakrere blir damene. Sånn er det bare, og sånn har det alltid vært. Pablo Picasso var 80 år da han giftet seg med den unge Jaqueline Roque. Lillita Grey var bare tolv år gammel da hun traff sin vordende ektemann Charlie Chaplin. Hans siste kone Oona var 18 da hun giftet seg med den 54 år gamle stjernen i 1943.

Frank Sinatra var 51 og Mia Farrow 19 da de giftet seg i 1966. Forholdet varte i 16 måneder. Farrow slo seg senere sam en med Woody Allen, som ironisk nok dumpet henne til fordel for hennes adoptivdatter Soon-Yi Previn. Men det er ikke bare der borte i Hollywood at unge kvinner faller for eldre menn. Jan Eggum (49) sjarmerte Kaja Huuse (26), Eddie Skoller (57) kapret Sissel Kyrkjebø (31) og Ingmar Bergman hadde draget på Liv Ullmann (62).

At kjærligheten ikke kjenner noen alder er en sannhet så velbrukt at den er blitt en klisje, og klisjeer trives godt under Hollywoods hete sol. For også på film faller de unge, vakre og sexy damene som fluer for eldre, for ikke å si gamle menn. I «Forbrytelsen» flørter Clint Eastwood med en 23-åring. Harrison Ford faller ned fra himmelen og for tretti år yngre Anne Henche i «Six Days Seven Nights». Sean Connery (70) og Catherine Zeta Jones (31) kliner ivei i «Entrapment».

PAR: Frank Sinatra og Mia Farrow.
PAR: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.
PAR: Eddie Skoller og Sissel Kyrkjebø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media