- Kjærligheten er min største hobby

Musikkvideoaktuelle Linnea Dale (22) har både hatt nedturer og oppturer i kjærlighetslivet sitt det siste året.

(Dagbladet): Det er nå fire år siden Linnea Dales røst var å høre på refrenget til Donkeyboys hitlåter «Ambitions» og «Sometimes», som til sammen herjet ett og et halvt år sammenhengende på den norske singellista.

Så gikk de hver til sitt, og den faste gjestevokalisten ville fokusere på skole og egne prosjekter.

Til høsten er 22-åringen svanger med sitt andre soloalbum, og gir i dag ut musikkvideo til den første singelen «A Room In a City». Den er et steg til siden fra den akustiske solodebuten hennes, og gir heller et nikk tilbake mot arven hun og Donkeyboy hadde suksess med.

- Jeg har savnet å lage popmusikk, rett og slett. Etter Donkeyboy hadde jeg litt behov for å ta avstand fra det, men så savnet jeg det likevel, sier Dale til Dagbladet.

Begynte på nytt - Gikk det slik du hadde tenkt da du og Donkeyboy skilte lag?

- Det viktigste for meg med førsteplata var å nullstille litt det jeg hadde vært med på tidligere med Donkeyboy. Jeg måtte bare begynne helt på nytt og lage den første plata som en grunnmur for meg selv, sier 22-åringen, som på den kommende plata har jobbet med låtskriver og produsent Kim Bergseth.

Dale innrømmer at det blir en del kjærlighetstematikk når hun setter seg ned for å skrive musikk.

- Jeg er jo veldig opptatt av kjærligheten. Det er nok min største hobby. Det er veldig viktig å jobbe aktivt for å bli inspirert på den fronten. Og da blir det jo både oppturer og nedturer, sier 22-åringen og ler.

I fjor ble det slutt med musikerkjæresten Mathias Stubø, et brudd hun har skjult for mediene helt til nå. Hun bekrefter imidlertid overfor Dagbladet at hun nå har fått seg ny kjæreste.

- Men vi trenger ikke snakke mer om det, utdyper hun.

Dominant - Hva er det som fascinerer deg med kjærligheten, da?

PÅ POPKJØRET: Linnea Dale er hun klar med musikkvideoen til sin nye singel «A Room In a City». Foto: Øistein Norum Monsen Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ POPKJØRET: Linnea Dale er hun klar med musikkvideoen til sin nye singel «A Room In a City». Foto: Øistein Norum Monsen Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Den styrer jo på mange måter hvordan livet oppleves. Om man har det bra eller kjipt. Men jeg prøver å bli flinkere på at kjærligheten ikke skal bli fullstendig dominerende når det kommer til hvordan jeg har det. Men nå har jeg det veldig bra. Livet er fint for tiden, forteller Dale.

Musikkvideoen til Dales nye låt er skutt av motefotograf Bjørn Opsahl. Idéen fikk hun da hun satt hjemme og hørte på synthpop-pionerene Pet Shop Boys.

- Jeg og stylisten min Rune Nilsen kom over videoen til låta deres «Being Boring». Den hadde en veldig atmosfærisk stemning, gjort i svarthvitt av motefotograf Bruce Weber. Da vi så begynte å tenke på hvem som kunne gjøre noe slikt i Norge, penset tankene fort inn på Bjørn Opsahl, forteller 22-åringen.

Isolert Det var imidlertid ett problem: Opsahl hadde sluttet å gjøre musikkvideoer.

- Jeg sendte ham ei melding, men det tok noen dager før han svarte og sa ja til å være med. Det var veldig kult.

Ifølge Dale kjenner låta på det å føle seg isolert fra resten av verden, kanskje i et hus sammen med noen andre, og det vakuumet som oppstår da.

- Det kan være som i en deilig fantasi, men det kan også bikke over i å være ubehagelig. Jeg føler at vi har opp denne essensen i videoen. Den foregår inne på et hotell, og under innspillinga følte jeg at vi var inne i en slik surrealistisk verden hele dagen.