Kjærlighetens magi mot mørk melankoli

Etter fire år med platetørke, er mann og band steget opp fra mørket med nytt album og turné. På torsdag spiller Nick Cave & The Bad Seeds i Oslo.

Albumet «No More Shall We Part», er det første nyskrevne materialet Nick Cave og gruppa hans har kommet med siden «The Boatman\'s Call» i 1997. Singelen «As I Sat Sadly By Her Side», er smakebiten du garantert har hørt på radio.

Albumet kom i månedskiftet, og Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup kastet en sikker sekser på terningen, til «Et strålende Cave-album som brenner seg dypere for hver lytting».

Plata er den ellevte i rekka, og som så ofte før, er det kjærligheten som gjør det hele verdt bryet. Tolv sanger om kjærlighetens kamp for å overleve i en mørk verden, slik bare Nick Cave kan gjøre det. Og på konserten kan du høre ham forkynne det selv.

Nick Cave har allerede unnagjort en turné i statene, og som andre post på europaturnéen kommer han til Oslo Spektrum. En turné som rundes av med konsert på Roskildefestivalen i slutten av juni. Så har du ikke fått billett til Oslokonserten, har du en god grunn til å ta en danmarkstur i sommer.

Du kan lese mer på hjemmesiden til Nick Cave. Og hvis du har Realplayer kan du se videoen til singelen As I Sat Sadly By Her Side. Du kan også lese mer om Nick Cave eller hele anmeldelsen av No More Shall We Part på sidene til dagbladet.no.