Kjærlighetens mange ofre

Underfundig tung-letthet om lidelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Pirjo Hassinen er en litterært uforutsigbar, humoristisk og kraftfull finsk røst. I den anbefalelsesverdige Nordisk råd-nominerte «Jordbær i november» snur hun opp ned på et kjærlighetsforhold. Der lar hun en grå mus av en kvinne hjelpe sin vakre men dumme ektemann fram i teaterverdenen. «Julehustru» er en ikke-kriminell krim om et skakt mor-datter-forhold. Også nyoversatte «Kongeparken» kretser rundt kjærligheten - eller smerten ved å elske - da på en like overraskende måte som i hennes forrige romaner.

Sjalusi

Vi følger flere fortellinger i denne boka, som alle er løselig knyttet til Kongeparken i en finsk storby: Den rike 40-årige Ari ligger på pleiehjem, lam fra livet og ned. Han tæres opp av sjalusi til sin unge, pastellkledde hustru, og setter opp et videokamera mot Kongeparken for å spionere på henne. Aris sengeliv er utrolig godt beskrevet. Hans konstante raseri som ingen tar helt alvorlig, pleiere som snakker over hodet på ham. Men Hassinen er som sagt aldri entydig.

Kroppslig fri

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer