Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighetens smutthull

I «Tenk om han sier ja» gir Ingri Egeberg oss små situasjonsrapporter fra vårt daglige kjærlighetsliv, fra de stedene kjærligheten gjemmer seg eller stikker snuten fram.

Det siste gjør den både titt og ofte i de 46 korttekstene boka består av. Selvsagt handler det vel så mye om lengsel og avvisning og skjev kommunikasjon mellom mann og kvinne, men herregud, det kan ikke lykkes hver gang. Går det, så går det, og går det ikke, så prøver vi en gang til - slik synes den livsbejaende forfatterens motto å lyde.

Erotisk

Ingri Egeberg er billedkunstner og har gitt ut en hel rekke bøker for barn. Som barnebokforfatter har hun en sprudlende fantasi. Også som erotisk dikter har hun fantasien i orden. Den samme lengtende og elskende kvinnen fører ordet i samtlige tekster, en kvinne som beveger seg omkring i en verden av konkrete ting, en verden av synåler og gummistøvler, sporsopp og tekopper, bæreposer og vasketromler. Men herfra skritter hun med jevne mellomrom opp i en drømmeverden der ulver limer papirlapper, dromedarer synger, og sultne engler ankommer i glideflukt.

Fikst

Stor diktning kan man ikke kalle det. Det gir det seg da heller ikke ut for å være. Men det er ganske fikst gjort, og til tider både eggende og fornøyelig. Jeg hitsetter en smakebit som jeg ikke kunne stå for:

Mens de snakker sammen, betrakter hun rytmen i halsgropen hans.
Tenk om hun legger tungen sin der; vil rytmen smake? Tenk om hun setter seg på fanget hans, beina kveilet i knute bak ryggen, en fingerflate på hver brystvorte og tungen på rytmen. Tenk om han sier ja.

Det lyder ganske behagelig - også som tekst!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling