Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bygdas revansj:

Kjærlighetsbrev fra den aller største hoppbakken

Far og sønn rapportere fra mirakelhelg i Vikersund.

ROBERT DEN STORE: Far og sønn Ruset, Endre og Arne, begge forfattere og begge meget interesserte i K-punkt, lengder, stiler og alt som har med et hopprenn å gjøre, var sammen for første gang i Vikersund denne helga der de så Robert den store vinne og komme på andreplass i sammendraget. Foto: NTB Scanpix
ROBERT DEN STORE: Far og sønn Ruset, Endre og Arne, begge forfattere og begge meget interesserte i K-punkt, lengder, stiler og alt som har med et hopprenn å gjøre, var sammen for første gang i Vikersund denne helga der de så Robert den store vinne og komme på andreplass i sammendraget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Draumen om å flyge har alltid ligge latent i oss menneske. Trongen til å utfordre naturlovene, ja, jamvel overvinne dei, er på eit vis drivkrafta til all idrett. Og skihopping i særklasse i så måte. Ein mur vart passert då Birger Ruud gjorde ufattelege 92 meter i Planica i mars 1934.

No var alt mulig. Og muren var fullstendig smadra ein søndagskveld i 1966, då storparten av det norske folket som var heldige nok til å ha tilgang på fjernsyn, sat lima til den svart-kvite skjermen og såg Bjørn Wirkola sveve ned til på den tid ufattelege 145 og like etter 146 meter i Vikersund.

Kunststykka var utført i mars, men ikkje send på TV før i desember same år. Alle hadde likevel fått med seg bragda på radio, og no var det stort endeleg å få sjå det. Wirkola i mørk topplue som med all sin eleganse rasa forbi ein snøtung granskog som stod mållaus og var vitne til det heile. Det såg ut som om han aldri skulle lande. Det kvilte noko mytisk over denne finnmarkingen, ordknapp og blyg med spenst i alle musklar, til og med smilet hans var det noko spenstig over. I dag, 52 år etter, er himmelen blå og sola påtrengande over det snødekte Modum-landskapet. Eg er endelig kome til Vikersund. Saman med sonen min.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?