Kjærlighetsdikt ble hit

HAUGESUND (Dagbladet): Da Minu George skrev kjærlighetsbrev til Tore Jamne, ante hun ikke at hennes dikt skulle ende opp som en norsktoppslager.

Men den indiske kvinnen, som nå er gift med musikeren fra Haugesund, har truffet mange norske hjerter. «I Keep Wondering» med gruppa Aroma inntok førsteplassen på Norsktoppen sist uke. Teksten er basert på Minus kjærlige tanker om sin kommende mann.

- Dette var bare skriblerier fra min side. Jeg ble svært overrasket da jeg fikk høre at innholdet i brevet mitt skulle bli en sangtekst, sier hun.

Minu jobbet i et shippingfirma i Kuwait da Jamne traff henne gjennom en kontaktannonse. De fant fort tonen, og pleide kontakt gjennom brev og elektronisk post. Nå er de gift, og kjærligheten mellom Minu og Tore har inspirert flere sanger på Aromas debutplate.

Haugesundbandet består av tidligere Vamp-medlemmer og andre lokale musikere. Den tidligere Grand Prix-stjernen Britt-Synnøve Johansen synger.

- Minu er en maskot for bandet, sier hun.

Aromas debutplate har fått velduftende omtale i Dagbladet, og den latino-inspirerte jazzpopen slår tydeligvis an blant folk flest også. Men plata er bare trykket opp i 550 eksemplarer, og spilt inn i et 12 kvadratmeter lite studio i hagen til bandmedlem og produsent Erling Sande.

I fortsettelsen håper bandet å komme ut av sine heller kummerlige forhold.

- Det hadde vært deilig å få noen større krefter i ryggen. Det er en byrde å ha alt ansvaret selv, og ikke kunne tenke bare på musikken, sier Britt-Synnøve Johansen.