Anmeldelse: Nazneen Khan-Østrem, London

Kjærlighetserklæring til London

Nazneen Khan-Østrem har skrevet den ultimate boka om Storbritannias hovedstad.

OGSÅ LONDON: Karnevalet i Notting Hill er en av begivenhetene Nazneen Khan-Østrem besøker i sin nye bok om London. Foto: NTB SCANPIX
OGSÅ LONDON: Karnevalet i Notting Hill er en av begivenhetene Nazneen Khan-Østrem besøker i sin nye bok om London. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Lille Jamaica», «Lille Punjab», «Lille Lagos», «Lille Beirut», «Lille Polen», «Lille India», «Lille Italia» og «Banglatown». Den kosmopolitiske britiske hovedstaden brettes ut i detalj i Nazneen Khan-Østrems nye bok, «London. Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet».

Aldri har jeg lest en bok som til de grader tar pulsen på en storby. Gjennom 481 sider viser Khan-Østrem sin kjærlighet til et London hun vokste opp i, et London hun besøker så ofte hun kan, og et London hun aldri kan få nok av.

Og dette er ikke en bok om de store turistattraksjonene, men en fortelling om en livskraftig smeltedigel på godt og vondt, fra fattige innvandrerstrøk til luksuriøse boligkomplekser der styrtrike arabiske sjeiker og russiske oligarker dominerer. Dette er en by der rasisme og toleranse går side om side.

Har brukt flere år

Forfatteren, som ble født i Kenya av foreldre med indiske og afghanske røtter, skriver at hun allerede som fem-seksåring begynte å lære Londons geografi. Etter at familien flyttet til Norge, ble London fremdeles hennes annet hjem, der hun på jakt etter nye inntrykk har trålet verdensmetropolens utallige bydeler – først og fremst til fots. Hun har brukt flere år på boka, noe som også går fram av innholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.