Kjærlighetsjegerne banket Tufte

Enkel hjemmeseier til «Jakten på kjærligheten» i høstens store TV-krig. Nå flyttes «Heia Tufte».

(Dagbladet.no): «Heia Tufte» er TVNorges store flaggskip, mens «Jakten på kjærligheten» tradisjonelt har vært en sikker vinner for TV 2.


I høst bestemte TVNorge seg for å gå i strupen på sin konkurrent, og la «Tufte» til samme tidspunkt som TV 2s kjærlighetsjakt.

Det var neppe noe sjakktrekk. Premieren på «Tufte 2» i går trakk bare 279 000 seere, mot et snitt på 676 000 i fjor høst.


«Jakten på kjærligheten» trakk 673 000 seere, og oppnådde en markedsandel 46,9 prosent.

Flytter «Tufte»

Vivi Trosvik i TVNorge innser nå nederlaget:

- Vi la bevisst «Heia Tufte» til tirsdager for å ta opp kampen med TV 2, og visste naturligvis at kjærlighetsjakten ikke var til å kimse av. Nå innser vi at vi tapte første omgang, sier hun til Dagbladet.no.

Konsekvensen blir at kanalen nå flytter Tufte til torsdager i stedet.

VINNERNE: «Jakten på kjærligheten» vant første runde i den store tv-krigen. Her er  programleder Katrine Moholt (t.v.) sammen med gårdbruker Anne Mæhlum under innspilling ved Rjukandefossen i Hemsedal. Foto: TV 2
VINNERNE: «Jakten på kjærligheten» vant første runde i den store tv-krigen. Her er programleder Katrine Moholt (t.v.) sammen med gårdbruker Anne Mæhlum under innspilling ved Rjukandefossen i Hemsedal. Foto: TV 2 Vis mer

- TVNorge er en liten kanal, der slike beslutninger kan tas fort. Vi har nå snudd oss rundt, og bestemt oss for å flytte sendetidspunktet. «Tufte» fortjener flere seere enn de fikk i går, sier Trosvik.

Jens Petter Gjelseth, informasjonssjef i TVNorge, mener likevel ikke at tallene er en komplett katastrofe:

- Andelen for gårsdagens episode var på 29 prosent for målgruppen 12 til 44 år. Vi er landets nest største tv-stasjon i primetime, forteller han.

Heller ikke premieren på «Falsk & Mathisen tar\'n helt ut» ble noen umiddelbar kjempesuksess for TVNorge. Premieren oppnådde et seertall på 105 000.

Rammet av proffer?

«Heia Tufte» kan naturligvis også ha blitt rammet av TV 3s Champions League-sending, som hadde 191 000 seere.

TV 2s «Jakten på kjærligheten» begynte en halvtime tidligere enn «Tufte», og fikk også et forsprang ved å ha sesongpremiere for to uker siden. Programmet har riktignok mistet noen seere siden forrige uke, da det hadde 724 000 seere.

Katrine Wergeland i TV 2 forteller at seertallene for «Jakten på kjærligheten» gikk opp da «Heia Tufte» startet. 

Kjærlighetsjegerne banket Tufte

-  Den første halvdelen har vi 603 000 seere. Andre halvdel øker vi, og har faktisk 739 000 seere.

I TV 2 så man med forbløffelse på TVNorges beslutning om å kjøre «Heia Tufte» samtidlig som «Jakten på kjærligheten».

- Vi har veldig tro på vårt produkt, og vi var forundret over at TVNorge satte Tufte opp mot vårt program. «Jakten på kjærligheten» var jo fjorårets realityvinner, med 858 000 seere i snitt, sier hun.

SNUBLER: «Tufte» har mistet nesten 400 000 seere siden i fjor.