FART: Eirik Reppen behersker sjangeren til en viss grad.
FART: Eirik Reppen behersker sjangeren til en viss grad.Vis mer

Kjapp og actionfylt thriller

Om en offiser som tar loven i egne hender.

||| BOK: Når faren tar sitt eget liv fordi familiebedriften har gått konkurs, bestemmer offiseren Andreas Solli seg for å ta et oppgjør med et hensynsløst investeringsselskap. Han får hjelp av en pågående frilansjournalist i noe som skal bli et spenningsmettet eventyr.

Militæraction
Det mangler ikke på fart og handling i Eirik Reppens debutroman, som blander elementer fra finansthrilleren med militærinspirert action, en sjanger som knapt forekommer på norsk. I dette tilfelle er det snakk om en militært utdannet kampspesialist som bruker kunnskapene sine når han skal rydde opp i private affærer.

Andreas Solli blir rasende og hevnlysten når han oppdager at familiens byggevarefirma har gått konkurs, fordi faren ble lokket med på en del risikofylte investeringer som ble anbefalt av det aggressive finansieringsselskapet Mactan.

Opprydning
Siden de juridisk sett synes å ha sitt på det tørre, bestemmer han seg for å sette i gang sin egen opprydning. Her får han hjelp av frilansjournalisten Helene Nordberg, som har snust på Mactans tvilsomme forretningsmetoder uten å komme særlig langt.

Det går fort i svingene i «Machosyndromet», til tider så fort at teksten enkelte steder virker direkte slurvete redigert. Men ellers oppfyller denne actionthrilleren de kravene sjangeren krever — handling i høyt tempo og en høydramatisk avslutning.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 2. november.

Kjapp og actionfylt thriller