Kjapt levert fra Åge

TRONDHEIM (Dagbladet): Åge Aleksandersen går nye veier på sin nye plate. Mandag er han i studio med et knippe nye sanger som bandet ennå ikke har hørt. I løpet av en kort uke skal jobben være gjort.

Åge er sjøl produsent denne gangen. Fire av sangene til den nye cd-en er allerede klare. Dagbladet får servert smakebiter i Åges arbeidsrom hjemme på Flatåsen i Trondheim. 4. april skal produktet være klart for salg.

Siden fjorårets «Flyg av sted» høres det ut som om musikerne har koplet på noen ekstra kilowatt strøm.

- «Maskulin energi og selvfølgeligheter» er arbeidstittelen, flirer 50-åringen som nå bare kalles «Baff» av familie, venner og musikerkolleger. Det er barnebarnet Marthe (snart 3) som har satt nytt navn på ham.

Ironi er vanskelig

- The Artist formerly known as Åge, sier Aleksandersen og ler. Kanskje skal han kalle plata «Baff», også. Fra plateselskapet har han fått en og annen negativ reaksjon på den foreløpige tittelen. Ironi er som kjent vanskelig.

Det er bare ett år siden den forrige plata. Egentlig skulle det ikke komme noen ny Åge-plate i 2000, men da Norske Gram-direktør Gunnar Hordvik fikk høre de nye sangene sa han «dæffen!!!», og dermed var det ingen vei utenom Nidaros studio.

- Jeg har mye på hjertet. Det er litt lettere å snakke om det når plata foreligger. Men jeg kan si så mye som at jeg satt stum av beundring da Anita Apelthun Sæle var på middag hos Røkke. Du skal ikke se bort fra at det resulterte i en sang!

Bruker radio

Åge Aleksandersen arbeider alltid på samme måten når han skaper tekst og musikk: Den første demoen spilles inn på en gammel reiseradio med kassettspiller, som har fulgt ham i 27 år. Skapelsesprosessen foregår hjemme i «Verdensrommet», der Åge tilbringer mye tid.

- Sist fikk du hard medfart av Dagbladets anmelder, som mente at du hørtes ut som en krysning mellom Ole Ivars og en gammelmannsutgave av D.D.E...

- Jeg er selvsagt ikke enig i den kritikken. Men siden «Flyg av sted» er vi blitt mer samspilte, etter om lag 90 konserter i løpet av 1999. Vi låter ikke som vi gjorde da vi var i studio forrige gang, sier Åge som også lanserer en ny plate i Danmark i februar.

Liker skrivingen

- Sangskriving er OK å holde på med, fortsetter han.

- Da er livet veldig ukomplisert. Jeg er veldig flink til å være her. Jeg er ikke med på noe dritt, jeg er herre over mitt eget liv og er ikke med på noe annet enn det jeg selv vil. I løpet av et år sier jeg nei til 25 idiot-programmer på tv. Og her er det ikke en premierefest i mils omkrets!

NY CD: Bestefar Åge Aleksandersen kalles «Baff» av familie og venner. Kanskje skal den nye plata hete det også?