Kjartan er Kurts favoritt

Kurt Nilsen har Kjartan Salvesen som favoritt til å bli ny Idol-vinner. Det avslørte han for første gang overfor Dagbladet i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg kan ikke si hvem jeg har som favoritt til å vinne årets Idol-konkurranse, men vedkommende er fremdeles med. Og han synger vanvittig bra, sier Kurt Nilsen.

Eneste «hanen» igjen i Idol-kurven er Kjartan Salvesen. Altså: Kurts favoritt er Kjartan. Ingen tvil om det.

Han har ikke fått med seg så mange «Idol»-sendinger etter at han selv brøt gjennom i Idol-verdenen som vinner i nyttårshelga, men altså nok til å ha en klar favoritt.

- God respons

- Denne uka er det Fenrik Lane som gjelder, men jeg får også ligget litt på sofaen hjemme. Det gjør godt etter å ha besøkt alle de 54 regionale radiostasjonene i England. Fredag skal jeg tilbake for å gjøre TV-intervjuer.

Jeg føler at jeg har fått utrolig god respons der borte. De synes det er morsomt at jeg kommer fra landet her i nord, og likevel kan synge rock. Det er fantastisk artig å være med på dette. De har tatt godt imot meg. Jeg har ingen store forhåpninger om å selge mange plater i England. Det er et vanskelig marked, men det virker i alle fall som om managementet mitt der borte satser på meg, sier Kurt Nilsen.

14. mai skal han delta i TV-programmet «Top of the Pops». 17. mai skal «She's So High» lanseres i platebutikkene i England.

Topper i Østerrike

- Jeg må være mye i England i tida som kommer for at folk skal bli kjent med meg. Det er helt nødvendig for å kunne få til et salg. Jeg skal også snart til Tyskland for å spille på klubber. Det gleder jeg meg veldig til. Og i dag fikk jeg høre at jeg er på topp på hitlistene i Østerrike. Ikke verst, hva?

Like før midnatt i går kveld gikk Kurt Nilsen på scenen for å synge sammen med sitt eget band Fenrik Lane på Banco Rotto i Bergen. Konferansier var Brann-profilen Raymond Kvisvik.

- Jeg er stor fan av Kurt. Da jeg spilte i Østerrike var det fast rutine at Thorstein Helstad og jeg så på Idol-programmene sammen. Vi fikk tidlig Kurt som vår favoritt, og det var ikke småpenger vi brukte på å stemme ham fram til seier. Jeg er kjempeimponert over det han har fått til. Det er bare helt fantastisk, sier Kvisvik.

Kurt og Bryan

Showet i går kveld var ment som en liten oppvarming til den store utekonserten på Brann stadion 1. juni. Da skal Kurt Nilsen varme opp for Bryan Adams. Chess-gründer Idar Vollvik har skrevet en kontrakt som gir Idol-mesteren en million kroner i honorar.

Raymond Kvisvik lover at det vil bli publikumsrekord på stadion denne kvelden.

- Vi regner med opp imot 30000 mennesker. Det kan vi si nå ettersom vi allerede har solgt halvparten av billettene. Folk må være raske for å sikre seg denne opplevelsen. Det blir historiens største folkefest i Bergen, lover Kvisvik, som selv ble hentet til Brann ved hjelp av den samme Chess-bossen Idar Vollvik.

- Før Kurt får synge på stadion skal han bli med oss på en treningsøkt. Han sier han kan spille fotball, men det vil vi teste skikkelig ut først.

- Jeg blir gjerne med på det. Ja, det blir gøy, sier Kurt Nilsen.

KURTS FAVORITT: Idol-Kjartan.
RØPET FAVORITT: Idol-Kurt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer