Kjartan og Margaret i finalen

Kjartan Salvesen og Margaret Berger er i finalen i Idol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Susanne Nordbø, Margaret Berger og Kjartan Salvesen ga alt de kunne da de sang for finaleplass i kvelden nest siste Idol-runde. Neste uke er det duket for finaleshow i et fullsatt Oslo Spektrum.

Margaret Berger fra Hitra og Kjartan Salvesen fra Sandnes er i finalen.

Susanne Nordbø, også hun fra Sandnes røk ut i kveld.

-Jeg er kanonfornøyd. Dere er dritkule, ropte Susanne ut til fansen da hun ble intervjuet på scenen etter semifinaleavstemmingen.

Dommernes kveld

I kveld var det dommerne som valgte sanger, så ingen av dem kunne skylde på feil låtvalg.

Margaret Berger fikk mest applaus i kveld. Allerede under den første strofen av Sam Browns legendariske «Stop» applauderte publikum. Hun ga alt og dommerne var nesten målløse.

Magisk

- Jeg har så lyst å banne. God damn, det er noe av det beste jeg har hørt under hele Idol. Der sang du deg rett inn i finalen, sa Thomas.

Sjefdommer Jan Fredrik Karlsen har fått kritikk for å være urettferdig mot Margaret Berger, men i kveld hadde han ingenting galt å si om hennes innsats.

- Det kunne ikke vært gjort på en bedre måte. Du skapte et magisk tv-øyeblikk da du sto der på scenen, sa Karlsen.

Margaret fulgte opp med å synge «It's my life» av Talk Talk, men den friske rocka versjonen som No Doubt har gjort kjent.

- Gåsehuden kom så det sang. Kommer ikke du til finalen skal jeg tungekysse med Jan Fredrik på finaleshowet i Spektrum, sa Thomas etter å ha hørt Margaret synge sin andre sang.

Siste gutt ut

Dommerne tildelte Kjartan Salvesen Robbie Williams verdenshit «Angel» og «Two Princes» av gruppa Spin Doctors.

- I verdensklasse sa Douglas Carr etter framførelsen av Williams-slageren.

Salvesen er favoritt, spesielt etter at fjorårets Idol-vinner, Kurt Nilsen antydet at han burde vinne. 27-åringen er eneste gutt igjen, noe som kan hjelpe ham til finalen ettersom mange unge jenter liker han rett og slett fordi han er kjekk og deres drømmetype.

Sleit med feber

Den andre deltakeren fra Sandes i kveld, Susanne Nordbø, fikk tildelt låta «Under the bridge» av Red Hot Chili Peppers. Hun fikk gode kritikker, men låta er krevende og alt falt ikke 100 prosent på plass for henne.

I andre omgang sang hun låta «Crazy» av Seal.

Dommerne var litt splittet i meningene sine. Douglas Carr sa kanonbra, Anneli Drecker fikk gåsehud, mens Thomas Strzelecki var litt mer i tvil.

820 000 personer sendte inn sine stemmer i kveld.

FINALEKLAR:</B> Både Susanne og Kjartan er fra Sandnes. Dermed var de sikret minst en i finalen fra hjembyen. Det ble Kjartan.
RØK UT:</B> Susanne Nordbø var den som fikk færrest av de 820 000 stemmene som ble sendt inn i kveld. Men hun depper ikke over at hun ikke kom til finalen.
NAVNEBROR:</B> Kjartan Salvesen (nummer to fra høyre) har mottatt tonnevis med hilsninger, frierier, invitasjoner fra norske ungpiker som tror han er Kjartan Salvesen (lengst til høyre). Dermed fikk han sine 15 minutter i showbiz på TV 2 i kveld.
FANS:</B> Kjartan Salvesen hadde mange supportere i salen. Det blir neppe færre neste fredag.
VAR BEST:</B> Dommerne mente at Susanne var dårligst i semifinalen. Det samme mente seerne.
RYKER UT:</B> 17 år gamle Susanne får beskjeden om at hun ikke er i finalen. Men hun tok det sporty og vil satse videre på musikk, men på sine egne premisser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer