Kjartan stolt som en hane

Kjartan Salvesen er sprekkeferdig av stolthet over sin kommende cd. Som første avis har Dagbladet fått høre et knippe av «Idol»-vinnerens nye låter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skjedde mens vi kjørte popstjernen rundt i hans egen nykjøpte kabriolet.

-  Jeg har lest at mange artister aldri lytter til sin egen musikk. Vel, jeg hører på min . Og jeg er jækla stolt over at dette er meg. Jeg kan nesten ikke tro det, sier Kjartan.

Røper ingenting

Vi har kjørt ut til Bygdøy i Kjartans åpne Peugeot 307, og nå skuer vi innover mot Aker Brygge og Oslos indre havn. Kjartan har tatt på taket igjen, han vil ikke at tilfeldige turister skal høre hva han spiller. Debutalbumet «Kjartan Salvesen» kommer i salg 26. juli, og svært få kjenner sluttresultatet.

I ukevis har Kjartan holdt på i studio sammen med låtskriverne og produsentene Espen Lind og Amund Bjørklund fra Tromsø. Plata var ferdig natta før Kjartan sto på scenen på premieren til «Idol»-turneen, på Tusenfryd for noen uker siden.

-  Jeg hadde vel sovet to timer den natta, anslår Kjartan.

-  Men jeg følte meg som en konge.

Et uttrykk Kjartan har lært seg i løpet av ukene i studio, er: «Ka du trur?».

-  Espen sa det hele tida, hver gang han skulle spørre hva jeg syntes. Og det gjorde han hele tida. «Ka du trur om det her, Kjartan?». Jeg liker det uttrykket. Så nå bruker jeg det hele tida. Flotte folk, Espen og Amund. Vi fant kjemien umiddelbart. Det er noe med nordlendinger, mener 27-åringen fra Sandnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer