Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjedebrev har gitt millioninntekt til Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen har fått over 2 millioner kroner i gaver som følge av et kjedebrev som ble spredt på Facebook i februar.

GLADE FOR PENGEGAVER: Siden 18. februar har foreningen fått inn 2,4 millioner kroner fra Facebook-kampanjen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
GLADE FOR PENGEGAVER: Siden 18. februar har foreningen fått inn 2,4 millioner kroner fra Facebook-kampanjen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

De som deltar gir én krone for hver person som "liker" saken på Facebook og fem kroner for hver kommentar.

– Siden 18. februar har vi fått inn 2,4 millioner kroner fra Facebook-kampanjen, det er det meste vi har fått inn på så kort tid, sier Anja Haug Tronrud, kommunikasjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, til NRK.

KJEDEBREV: Barnekreftforeningen har fått over 2 millioner kroner i gaver som følge av et kjedebrev som ble spredt på Facebook i februar. Foto: Skjermdump / NTB scanpix.
KJEDEBREV: Barnekreftforeningen har fått over 2 millioner kroner i gaver som følge av et kjedebrev som ble spredt på Facebook i februar. Foto: Skjermdump / NTB scanpix. Vis mer

Kjedebrevets opphav er ukjent for foreningen.

– Vi vet ikke noe om hvem som startet dette, ettersom kjedebrev stadig forandrer sak og form. Nå er saken å gi penger til Barnekreftforeningen, noe som har engasjert veldig mange, sier Tronrud.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media