Kjedelig lektor-pappa blir rødvinsdrikkende homofjols

«Pitbull-Terje»-forfatteren har gjort et kunststykke.

Kjedelig lektor-pappa blir rødvinsdrikkende homofjols
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:«Det har vært en fantastisk sommer, selv om pappaene våre har blitt homo», skriver 13 gamle Arvidsjaur i åpningen på denne boka.

Den er skrevet av Pitbull-Terjes far, Endre Lund Eriksen. Og det er muligens bare han som med så mye humor, alvor og spennvidde kan lage noe så tøft av pubertet, identitet, skilsmisse og seksualitet - og en pappa som blir homo over natta.

Boka er formulert som en dagbok — skrevet i gjesteboka på en verdensberømt utedo. Det er det eneste attraktive ved det gudsforlatte tettstedet der Arvidsjaur og faren må tilbringe sommeren i campingvogn. De har ikke råd til noe annet, etter at moren dro avgårde med Pilateslæreren sin.  

Han har sitt å stri med, stakkars Arvidsjaur. Det latterlige navnet hans er én ting. Sommeren blir ikke bedre av at bestekompisen Frank, som i motsetning til Arvidsjaur har fått hår både her og der, ligger på stranda i Syden og ser på damer. Men aller verst er det med faren. Han begynner plutselig å oppføre seg så rart. Fra sitt ulykkelige nokså grå og tause lektor-jeg, forvandles han til et rødvinsdrikkende fjols som plirer med øynene og skråler høyt og drikker vin. Kniser gjør han også. Faren er nemlig forelsket. I Roger Berg. Muskelbunt med snekkerhender. Og homo. Skikkelig homo.Boka er lagt opp som en klassisk ungdomsbok — med et klassisk plott. Roger Berg har en datter med en annen mann — som bor i Berlin. Hun heter Indiane, er tolv år, og har like stor angst for denne underlige forelskelsen som Arvidsjaur. Hun vil nødig ha en tredje far, som attpåtil har kulemage og tynt hår. Og som muligens kan gjøre pappa-Roger ulykkelig fordi han kanskje ikke er homo likevel. De to gjør alt de kan for å ødelegge romansen.      

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer