- Kjedelig

Baard og Harald er ikke så morsomme lenger, mener vår anmelder. Hva mener du?

Bård Tufte Johansen og Harald Eia har fått med seg komikeren Atle Antonsen når de nå drar i gang en ny runde TV-sketsjer. Det hjelper dessverre ikke humoren fra å gå på tomgang.

Det er åtte år siden Tufte & Eia fornya den norske humoren med «Lille-lørdag» og «70-tallskameratene».

Fra å være vant til en kroppslig humor gjennom Lystad og Mjøen, ble TV-seerne nå introdusert for nerdenes verbale tidsalder med ironien som en evig fornybar ressurs. Jeg var en av alle dem som benka meg foran TV på onsdager og lo rått og godt av den kjærlige utdritinga av min egen sosialdemokratiske ungdom.

Rammefortellingen i første del av «Ut i vår hage» handlet om kampen mellom skolemedisinen og den alternative medisinen. Dette skal ikke avvises som et dårlig plot, for her ligger det mange tidsriktige komiske feider.

Bård og Harald har da også anslaget. Problemet er at innslagene tværes ut og blir forutsigbare og kjedelige. Unntaket må være det fornøyelige innslaget med de blinde på liksom-Sydentur.

Første episode kulminerte i et vått tungekyss mellom skolemedisiner Antonsen og katastrofeastereolog Eia. Men det er lenge siden homokyss var morsomme. Det er omtrent like lite komisk som å se en mann og en kvinne omfavne hverandre. 90-tallet er over. Det samme er ironien.

<B>IRONIEN ER DØD:</B> 90-tallet er over, slår vår anmelder fast.