Kjeft og sjikane

Et skrift som gjør intoleransen til en dyd.

BANNBULLE: Nina Karin Monsen har skrevet et kristent bekjennelsesskrift, der hennes motstandere får det glatte lag. Foto: Hans Arne Vedlog
BANNBULLE: Nina Karin Monsen har skrevet et kristent bekjennelsesskrift, der hennes motstandere får det glatte lag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er en rar bok Nina Karin Monsen byr sine lesere på. Hun tar sats og vil lage en «summa», en helhetlig traktat som kaster kristent lys over all hennes tenkning fra barndom, studieår og feminisme, humanetikk og statsstipendiateri, til hennes iltre strid mot «statsfeminister», «tankepoliti» og venstreside.

Monsen har funnet Gud og hvordan Gud har vært til stede også i hennes minst gudelige perioder. Hun siterer en lang tale hun holdt til humanetiske konfirmanter, og hevder at den er gjennomsyret av kristen tankegang.

Ingen jøder Det er en bipolar verden, der ondt står mot godt, og det finnes absolutt sannhet. Monsen messer som en mullah, men det er bare kristendommen som har noe for seg: «Det er skremmende å tenke seg en verden uten kristne. Hele vår kulturhistorie vil gå tapt. De politisk korrekte, venstresidens tankepoliti overtar all kunnskap og undervisning.» Her finnes ingen nyanser, ingen jøder.

Ja, Monsen har et problem med jøder. Anne Franks dagbok burde ikke vært publisert, og selv om det «som oftest» var jøder som befant seg i konsentrasjonsleirene, så var mange der «fordi de var katolikker eller kristne». Å?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer