Kjefter på programsjefen

Kringkastingssjef John G. Bernander er misfornøyd med innholdet på sin egen tv-kanal. Han krever bedre programmer enn 23 år gamle repriser i kampen mot TV2.

- NRK1 skal være størst i landet. Det mener kringkastingssjef John Gordon Bernander, som ikke er fornøyd med seeroppslutningen om kanalen i høst. TV2 har de to siste månedene av året hatt større andel av det norske tv-seermarkedet enn NRK1. Det liker Bernander svært dårlig.

På et møte i kringkastingsrådet i går kom Bernander med uvanlig åpen kritikk til kringkaster Hans-Tore Bjerkaas, som er ansvarlig for sendeskjemaet i NRK.

Ingen «høydare»

- Å sende 23 år gamle episoder av «Forviklingar» mens konkurrenten sendte nyproduserte episoder av «Farmen», var ingen «høydare». Man kan mene hva man vil om «Farmen», men «Forviklingar» er ikke bra. Vi må ha et sterkere sendeskjema neste år, mente Bernander, som slo fast at programdirektør Bjerkaas ikke kunne være fornøyd med høstens sendeplan.

- Jeg er ikke fornøyd med hele sendeplanen, bekreftet Bjerkaas, som står foran store utfordringer på nyåret. Men alt tyder på at han i det minste får en lett start på 2002. TV2 holder sine beste underholdningsprogrammer tilbake og starter sin helgesatsing først i slutten av februar.

Misunnelig

Manglende annonsører i januar fører til at TV2-sjef Kåre Valebrokk ikke vil sende helgeprogrammene sine før annonsørene er på plass igjen.

- Kåre Valebrokk misunner meg de forutsigbare inntektene. Men han har i alle fall større handlefrihet og færre som blander seg inn i hva han bruker pengene til. Det misunner jeg ham, sier John G. Bernander.

NRK kommer ventelig til å skaffe seg solide seermasser under vinter-OL, slik de alltid har gjort. Størst spenning knytter det seg imidlertid nå til TVNorges «Big Brother», som starter i slutten av februar.

«Big Brother» ble årets største overraskelse og rappet seere fra alle andre kanaler.

<B>FORVIKLINGER:</B> John Gordon Bernander vil ha vekk «Forviklingar» fra NRKs sendeskjema. Nå lover han også å få orden på det han omtaler som NRKs jojoøkonomi.