Kjell Aamot går av som Schibsted-direktør

Går fra kriserammet konsern.

Kjell Aamodt går av som konsernsjef i Schibsted. Foto: SCANPIX
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
Kjell Aamodt går av som konsernsjef i Schibsted. Foto: SCANPIX Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjell Aamot går av som konsernsjef i Schibsted ASA. Det skjer senest 1. mars 2010, opplyser Schibsted i en børsmelding.

Kjell Aamot fortsetter i stillingen inntil Schibsteds styre har funnet en etterfølger.

Sittet lenge
Aamot har vært konsernsjef i Schibsted ASA siden konsernet ble dannet i 1989. Han er en av de topplederne i et norsk børsnotert selskap som har sittet lengst i konsernsjef-funksjonen.

Det skal ha vært Kjell Aamot selv som tok initiativet til å drøfte avgangen.

Han vil selv fortelle om årsaken til avgjørelsen på en pressekonferanse klokka ti i dag. Før den tid vil ikke Schibsted si noe om begrunnelsen hans.

Konserndirektør Jan Erik Knarbakk sier til Dagbladet.no at det blir en vemodig dag for Schibsted i dag.

- Dette er jo en nyhet for stort sett alle som jobber for Schibsteds hovedkvarter. Det ble offentlig kjent her i huset klokka åtte i dag. Jeg tror ikke jeg tar mye feil når jeg sier at dette blir en vemodig dag for oss som jobber i konsernadministrasjonen. Han har vært sjefen vår siden konsernet ble til. Det er ikke noe gledeshyl å høre her i huset i dag, sier Knarbakk.

Ikke utbetalt utbytte
- Schibsted er, i likhet med resten av bransjen, inne i en utfordrende tid. Hvordan ser du på framtiden uten Aamot i sjefsstolen?

- Jeg tror det vil vise seg at om ikke så veldig lenge har vi en ny og utmerket konsernsjef på plass. Det er sjelden slik at noen er absolutt uerstattelige. Men vi skal ikke skygge for det faktum at han har satt store spor etter seg i konsernet.

I dag sendte Schibsted også ut en børsmelding om at styret har behandlet og vedtatt det endelige årsregnskapet for 2008. Styret anbefaler her at det ikke blir utbetalt utbytte for fjoråret. Det svake annonsemarkedet og usikkerhet rundt den økonomiske utviklingen oppgis som årsaken til vedtaket.

27. februar presenterte Schibsted resultatet for fjerde kvartal 2008. Det viste et tap på hele to milliarder kroner for konsernet. De har satt i gang et omfattende lønnsomhetsprogram, og skal spare én milliard kroner i løpet av 2009.

Skapte irritasjon
Særlig Aftenposten og regionsavisene til Schibsted har fått merke fallet i annonseinntekter.

- Det er jo en svak og krevende markedssituasjon, først og fremst våre rubrikkaviser og Norge. Det betyr i praksis at både Aftenposten og regionavisene i Media Norge står overfor store utfordringer, sier Trond Berger, konserndirektør for økonomi og finans i Schibsted, til Dagbladet.no i januar.

Kjell Aamot skapte irritasjon blant ansatte i Schibsteds papiraviser, etter et foredrag på BI i februar. Aamot uttalte at han så for seg papiravisenes død i et 20-årsperspektiv. Det førte blant annet til at Aftenposten gikk ut mot Aamot på lederplass. Senere modererte Aamot uttalelsene sine, og forklarte at han snakket om avisenes forretningsmodell. Han trodde ikke at Aftenposten og VG ville være borte om 20 år.

Aviser Schibsted har eierinteresser i

Verdens Gang (100%)
Aftenposten (100%)
Schibsted Print Media (100%)
Adresseavisen (33%)
Stavanger Aftenblad
Asker og Bærums Budstikke (10,1%)
Bergens Tidende (24,4%)
Fædrelandsvennen (25%)
Harstad Tidende-gruppen (49,3%)
Finn.no (100%)
Rubicon TV (100%)
Sesam.no (100%)
E24.no (100%)
Svenska Dagbladet (100%)
Aftonbladet (49,9%)
Sandrew Metronome (50%)
20 Minutes France (100%)
20 Minutos Spain (100%)

Kilde: Wikipedia

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer