Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjell Arnesen er død

Musikeren ble 61 år.

GIKK BORT: Kjell Arnesen spilte keybord i Unit Five og ble 61 år gammel. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
GIKK BORT: Kjell Arnesen spilte keybord i Unit Five og ble 61 år gammel. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Kjell Arnesen, kjent som keyboardist i bandet Unit Five, er død, 61 år gammel. Det melder avisa Nordlys

- Det er trist at han har gått bort. Det tror jeg hele byen og hele Nord-Norge og store deler av landet synes, sier Alf E. Jakobsen, ordfører i Hammerfest, til avisa. 

Arnesen var også aktiv i Arbeiderpartiet i byen og var blant dem som startet Unit Four i 1970.

Senere endra gruppa navn til Unit Five da vokalist og låtskriver Tore Hansen vendte tilbake til bandet. I perioden 1978 til 1982 ga Unit Five og nå avdøde Arnesen ut fem skiver.

Låter som «Æ e nordlending æ» og «Ængel med skit på vingan» gjorde bandet kjent landet over. Unit Five har solgt 250 000 album og ble gjenforent i 2001. Siden den gang har de gitt ut to plater. 

- Kjell har jeg kjent i alle år. Han var en kar vi er veldig stolt av i Hammerfest. Etter at den mest aktive perioden i Unit Five var over, brukte han veldig mye tid på å spille rundt på sykehjem, frivillighetssentralen og i mange andre sammenhenger helt gratis. Han var en kjent og kjær kar i bybildet i Hammerfest, fortsetter ordfører Jakobsen. 

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media