Kjell Askildsen med ny novellesamling etter 19 år

- Det er en kjempesensasjon.

GJØR COMEBACK: Kjell Askildsen slipper ny bok med novellesamlinger denne høsten. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
GJØR COMEBACK: Kjell Askildsen slipper ny bok med novellesamlinger denne høsten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Kjell Askildsen (85) kommer med en ny novellesamling denne høsten. Det ble kunngjort på Oktober forlags pressekonferanse i dag. Det er 19 år siden sist.

- Det er en kjempesensasjon. Askildsen har ikke gitt ut en samling siden «Hundene i Tessaloniki» i 1996, sier Dagbladets hovedanmelder Fredrik Wandrup og fortsetter:

- Han har tidligere signalisert at han ikke ville komme med mer, fordi han blant annet hadde mistet inspirasjonen og sleit med synet, så dette var en veldig positiv overraskelse.

- Befriende Novellesamlingen skal hete «Vennskapets pris» og kommer ut i oktober. I fjor ga Alf van der Hagen ut boka «Kjell Askildsen. Et liv», der deler av det nye novellematerialet ble publisert.

På initiativ fra tidligere forlagssjef i Kolon, Torleif Grue, har dette materialet og flere andre noveller blitt redigert ferdig. Grue og forfatter Terje Holtet Larsen har hjulpet Askildsen å ferdigstille dette. Novellene er skrevet mellom 1998 og 2004.

- Hvordan er det å skulle gi ut bok nå?

- Det er først og fremst spennende og befriende. Jeg har hatt mange ting liggende, men har ikke kunnet gjøre noe på grunn av synet mitt. Det er takket være venner at disse novellene kommer opp av dage, sier Kjell Askildsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.