Kjell Bækkelund er død

Pianisten Kjell Bækkelund er død etter at han fikk hjertestans i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjell Martin Bækkelund var født 6. mai 1930. Han begynte å spille piano da han var fem år gammel og debuterte allerede som åtte-åring sammen med Filharmonisk Selskaps Orkester.

Han har spilt inn en rekke album og turnert over hele verden som konsertpianist. Det var først på 50-tallet at hans karriere utenfor Norges grenser skjøt fart.

Kjell Bækkelund har ikke bare en karriere som musiker, men også skribent. Han anmeldte plater i Morgenposten. Jobbet for Dagbladet, Arbeiderbladet, Dagens Næringsliv og VG.

Han var også medlem av Kringkastingsrådet og viseformann i Statens Musikkråd. Bækkelund har også en viktig politisk karriere. Han var blant annet formann i Arbeiderpartiets kontaktutvalg for kunst og kunstnere.

Kjell Bækkelund er Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, Kommandør av den svenske Nordstjærneorden, Ridder av Danbrogsorden og Grand Master of Lejonsorden som er en finsk utmerkelse.

Syk

Den siste tiden har Kjell Bækkelund slitt med sykdom, men han har vært oppegående. Ifølge VG Nett ble Bækkelund rammet av en hjertestans onsdag og han sovnet inn i dagen etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer