Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjelsen, Reidar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har illustrert barnebøker i mange år, og en dag fant jeg ut at jeg ville forsøke å skrive selv. Første idé ble det ikke noe ut av, men den andre gikk gjennom hos forlaget. To bøker er ute, og nå er bok nummer tre rett rundt hjørnet.

Mine beste leseropplevelser:

- Den første boken jeg leste selv, var en av «Mormor og de åtte ungene»-bøkene av Anne-Cath. Vestly. I tillegg leste moren min mye for meg, og bøkene om Ruffen Sjørorm av Tor-Åge Bringsværd og Thore Hansen husker jeg spesielt godt. Nå er jeg i gang med Nick Hornbys «High Fidelity», den er god. Ellers er Erlend Loe og Tore Renberg gode forfattere.

Litterære forbilder:

- Jeg har stor sans for naivistisk skrivestil og er vel påvirket av dette, men jeg hadde for eksempel ikke lest noe av Erlend Loe før jeg hadde skrevet de to første bøkene mine. Jeg tror også at høytlesningen fra «Ruffen»-bøkene har inspirert meg.

Dessuten må jeg trekke fram Jon Ewo, en forfatter jeg har samarbeidet mye med, som inspirasjonskilde.

Slik liker jeg å jobbe:

- Nokså ustrukturert og tilfeldig. Jeg har sansen for å jobbe uten å ha planlagt noe særlig på forhånd. Jeg bruker ikke så mye tid; når jeg først setter meg ned og får konsentrert meg, blir jeg svært effektiv.

Mitt forhold til Internett:

- Det har jeg ennå ikke skaffet meg, men jeg har planer om det. Likevel er jeg på nettet med en fast tegneseriestripe i Nettavisen, «Slabbedasken».

(Dagbladet :på nettet 23.03.1999)