Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjemien stemte ikke

Annies management mener dårlig personkjemi ligger bak bruddet mellom artisten og plate-selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi hadde opsjon på hennes andre plate, men vi valgte å ikke bruke den, sier produktsjef Katie Holland i det London-baserte plateselskapet 679 Recordings.

Det betyr i klartekst at selskapet har droppet samarbeidet med den populære norske artisten. Plata er gitt ut av andre selskaper i andre deler av verden, men bruddet med 679 er spesielt.

Først ute

679 Recordings, et underbruk av Warner Music, var selskapet som sørget for Annies gjennombrudd ved å være først ute med å signere kontrakt med henne.

De var også først ute med å gi ut debutplata «Anniemal», i 2004.

Bruddet var klart allerede før nyttår, men nyheten har ikke lekket ut tidligere.

Katie Holland ønsker ikke si noe om hvorfor de ikke lenger vil samarbeide med Annie.

-  Det stemte ikke

 679 UTE: Annie slo gjennom etter at hun reiste til London og fikk kontrakt med det anerkjente plateselskapet 679 Recordings. Nå er samarbeidet slutt, og hun står uten kontrakt på sitt neste album. Foto: Jon Terje H. Hansen
679 UTE: Annie slo gjennom etter at hun reiste til London og fikk kontrakt med det anerkjente plateselskapet 679 Recordings. Nå er samarbeidet slutt, og hun står uten kontrakt på sitt neste album. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

Artisten selv ønsker ikke å kommentere saken, men manageren hennes, Kathrine Synes i Bpop management, forklarer bruddet på følgende vis:

-  679 visste ikke helt hvordan de skulle jobbe med den neste plata. Mange plateselskap er ganske små, og da blir personkjemien viktig. Denne gangen stemte det kanskje ikke helt lenger, sier Synes.

Som en følge av bruddet med 679, er også Annies norske plateselskap, Warner, ute av bildet.

På turné

Annie har i lengre tid jobbet med oppfølgeralbumet, samtidig som hun har turnert og promotert «Anniemal».-  I juni var hun på turné i Australia, etter at «Anniemal» ble sluppet der tidligere i år, sier Synes til Dagbladet.

Annie har fortsatt kontrakt med anerkjente Vice Records i USA på debutplata, men ikke for en oppfølger. Heller ingen andre plateselskap har til nå tegnet kontrakt for artistens neste album.

-  Nei, hun har ikke noen kontrakt foreløpig, men det jobber vi med, sier Kathrine Synes.